torsdag 28 januari 2021

Börsen idag

Lugnare handelsdag igår medan smittspridningen fortsätter och sannolikheten för att restriktionerna ska lyftas inom kort tycks knappa. Idag öppnar börsen strax under nollan.

Lugnare handelsdag igår medan smittspridningen fortsätter och sannolikheten för att restriktionerna ska lyftas inom kort tycks knappa.

Förväntningar om stimulanser i USA höll emot europeisk nedgång något under gårdagen. Investerarna tycks spå att stimulanser kommer riktas främst mot infrastruktur och grön energi.

Samtidigt får Big Tech kängor i och med ny regleringar men också risken för minskad trafik med att stänga av Trump. Igår poängterade vi Twitter som blockerat presidenten, idag meddelar YouTube att även de tillfälligt stänger av presidentens kanal, samt alla kommentarer. På YouTube har Donald Trump över 2M prenumeranter.

Dilemmat för Big Tech blir väl just det politiska ställningstagandet och huruvida andra, betydligt mer stökiga och tvivelaktiga individer, bör få ha kvar åtkomsten till deras sociala kanaler.

Vi kommenterade igår även den något starkare dollarn, efter att dollarn förlorat mark hela hösten handlades valutan upp fyra sessioner i rad. Igår vände trenden dock tillbaka ned. Utbredd blankning råder i dollarn, och kan ha varit en anledning till att den kortsiktiga trenden vänt uppåt med stängda positioner.

I och med att dollarn föll tillbaka nedåt igår stabiliserades guld och silver något.

Nya orosmoln hopas när både Kina och Japan inför nya restriktioner. Kina har under 2020 visat prov på snabb förmåga till återhämtning, vilket varit en av faktorerna till de starkare råvarupriserna framförallt under hösten.

En återgång till tuffare restriktioner skulle inte bara sätta käppar i hjulen för en stark återhämtning, men också sända en del varningens signaler kring risk för ny börsoro.

Än så länge tycks smittan begränsad i Kina med enbart ett 100-tal fall i enskilda regioner, samt bra kontroll. Men vad vi såg för ett år sedan krävdes inte mycket för att väldigt strikta restriktioner snabbt ska börja gälla.

Sentimentnivåer är fortsatt väldigt extrema med utbredd optimism på flera indikatorer – vilket begränsar uppsidan något och ökar riskerna för åtminstone en mindre tillbakagång.

Idag öppnar börsen något svagare strax under nollan.

Vilka bolag är mest intressanta just nu?

Prenumerera på vårt kostnadsfria veckobrev för färska nyheter och de senaste aktiespaningarna.

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Mer läsning

XMReality – Panasonic Homes använder XMReality för att komma...

Panasonic Homes använder sig av XMReality Remote Guidance för service och vägledning på distans i Nya Zeeland.

Nanologica – testmaterial från storskalig produktion godkänt

Nanologica meddelar i ett pressmeddelande under måndagen att bolaget fått testmaterial från storskalig produktion godkänd.

Storytel – passerat milstolpen 1,5 miljoner betalande kunder

Storytel publicerade för drygt en vecka sedan sin abbonent- och intäktstillväxt för det fjärde kvartalet 2020. Under onsdagen presenterar nu Storytel ännu en stark milstolpe och meddelar att bolaget nu har över 1,5 miljoner betalande kunder. 

Teknisk Setup – Contura Energy

På bilden nedan ser vi kolbolaget Contura Energy som...
372FöljareFölj

Senaste aktiespaningar

Auriant mining

Auriant Mining – Uppdaterat span i anslutning till Q3-rapporten

Ett år efter första aktiespaningen om Auriant Mining publicerar vi en längre uppdatering där vi spånar kring bolagets och guldprisets framtid.
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera