Börsen idag 05/11-20

Fortsatt fokus på Amerikanska valet men marknaden tycks se många positiva möjliga utfall.
2020-11-05

Det råder fortsatt ovisshet kring det Amerikanska valet. Biden har tagit hem segrar i flera viktiga stater som länge stod och vägde, men Trump var inte sen med att fördöma och utropa valfusk.

Kraftiga uppgångar

Oavsett osäkerheten steg börserna brett över världen igår, och under morgonen har Asiatiska marknader också gjort bra ifrån sig.

Intressant är det positiva tolkningsföreträde som för närvarande råder – där det krävdes ett hotfullt tonläge från President Trump i gårdagens tal för att få börserna på svaj.

Annars verkar man se positivt på möjligheterna att Biden vinner men att Republikanerna behåller majoritet i senaten. Det skulle innebära att möjliga skattehöjningar försvåras.

Samtidigt verkar marknaderna och medier i sin helhet varit positivt inställda till en så kallad blå våg, där Biden skulle ha tagit såväl vinst som att demokraterna skulle ha vunnit senaten. Detta då en blå våg hade resulterat i möjligheten till ett beslut kring stimulanser, något som ekonomin suktar efter.

Annars stiger antalet smittade varje dag, på flera ställen runtom i världen, och lock-downs införs vilket bör dämpa ekonomin. Men återigen ser vi det positiva tonläget när Aztra i dag rapporterar att man förhoppningsvis kan ha ett vaccin redo till jul, samt att vi mest troligt kommer få fler stimulanser världen över.

Börsen ser ut att fortsätta uppåt under torsdagen, men bör rimligtvis även fortsätta snegla mot USA och hålla ögonen öppna för möjliga störningar som kan komma från diverse håll vad gäller resultat och tonläge.

Idag rapporterar Polygiene sina siffror för tredje kvartalet, och meddelar att bolaget gjort sitt bästa kvartal någonsin med en nettoomsättning om 22,9 (20,5) med en positiv tillväxt på 11,7% jämfört med samma period föregående år.