Börsen idag

Fortfarande osäkert läge i det Amerikanska valet med röster kvar att räkna.
2020-11-04

I skrivande stund är valet inte avgjort, även om det sedan gårdagen har svängt till Trumps favör finns fortfarande delstater som ännu inte räknat samtliga röster. Just nu leder Trump i de viktiga delstaterna Wisconsin, Michigan och Pennsylvania. Biden ser dock ut att vinna Arizona.

Börsen ser i nuläget ut att öppna lugnt, strax under nollan men stabilt efter två dagar av stark uppgång inför valet.

SentimentTrader, en tjänst för att mäta och bedöma sentimentet samt backtesta olika situationer på marknaderna, hävdar att den möjliga månadsbotten som vi såg i förra veckan skedde i samförstånd med hög självsäkerhet från så kallade Dumb Money.

Detta är något som aldrig skett tidigare, vilket pekar på att månadsbotten ännu inte är satt. Normalt sett krävs långt mer rädsla och pessimism för att marknaderna ska bottna.

Ett osäkert läge kring valresultatet och dess effekter under de kommande dagarna uppmanar därför möjligt till ökad försiktighet. I nuläget vet man inte hur lång tid det kommer ta att räkna de resterande rösterna som skickats in via post.

I dagsläget handlas OMXS30, Nasdaq 100 och S&P500 precis under EMA10 på veckobasis.

Igår levererade Soltech Energy sin kvartalsrapport, där bolaget meddelade en starkare omsättning för det tredje kvartalet med en ökning om 45% i jämförelse med samma period förra året. Däremot levererade bolaget ett negativt resultat, delvis på grund av covid19 med följande prissänkningar på el på grund av bristande efterfrågan.

Under morgonen idag levererar Qiiwi Games sin kvartalsrapport, där bolaget meddelar en fortsatt väldigt stark omsättningstillväxt. Vi har tidigare skrivit om bolaget och sett över affärsområden och datadriven tillväxt.

Man meddelar att det populära spelet Wordington nått 15 miljoner spelare, att man mjuklanserar flera nya spel samt att omsättningstillväxten uppgår till 274% under det tredje kvartalet i jämflörelse med samma period förra året.

Vi håller koll på marknadsreaktionerna under dagen och ser fram emot ett spännande avgörande i det Amerikanska valet.