Azelio startar tillverkningsenhet i Vaggeryd

Under fredagen så tillkännager Azelio att man startar tillverkningsenhet i Vaggeryd för effektivisering av leverantörskedjan.
2021-11-26

Azelio är tecknade på First North Stockholm och är verksamma inom solenergi. Bolaget har utvecklat en egen teknik för termisk energilagring som används för små- och medelstora installationer. Kunderna återfinns bland EPC-leverantörer, som i sin tur monterar olika system hos sina slutkunder. Verksamhet återfinns på global nivå, med störst närvaro på den nordiska och afrikanska marknaden.

Azelios energilagringssystem TES.POD har sammansättning av sin Stirlingmotor i Uddevalla och ett samarbete med AQ Enclosure Systems för slutmontering av systemets lagerenhet i Vaggeryd. I ett steg att effektivisera leverantörskedjan så startar Azelio en tillverkningsenhet i Vaggeryd med syftet att konsolidera för- och efterproduktionsprocesser av lagerenheten tillsammans med leverantörer. Azelio planerar att starta verksamheten i Vaggeryd under hösten 2022 med ett 30-tal sysselsatta, bestående av konsulter och anställda.


Mer läsning: Ecoptimist har haft det stora nöjet att träffa 4IRE Labs – ett bolag som dels bygger digitala lösningar åt företag och även tillhandahåller white-label produkter inom fintch, di-fi och blockkedja.


Azelio har nyligen inlett produktion i volymutförande av sitt energilagringssystem, TES.POD. Vaggerydbaserade AQ Enclosure Systems är kontrakterad för slutmontering av systemets lagerenhet och ett flertal andra leverantörer är etablerade i regionen. Syftet med Azelios tillverkningsenhet i Vaggeryd är att konsolidera ett antal för- och efterproduktionsprocesser tillsammans med leverantörer, för att minska komplexiteten i leverantörskedjan och korta ledtiderna för högvolymproduktion. Azelios tillverkningsenhet kommer att finnas i Vaggeryd Logistikpark i samarbete med Logistea. Azelios verksamhet kommer vid start hösten 2022 att sysselsätta ett 30-tal konsulter och anställda inom produktion och kvalitet samt tekniker.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.