Alla Bolag

Med Allabolag.se kan man snabbt och enkelt ta del av nödvändig information om ett bolag.
2019-10-30

Alla Bolag – allabolag.se som verktyg för att snabbt och övergripande analysera ett aktiebolag

För den som snabbt vill bilda sig en uppfattning om ett aktiebolags utveckling är hemsidan allabolag.se väldigt bra. Här kan man som besökare göra en snabbsökning och få fram den viktigaste informationen för bolagets utveckling de senaste åren.

När man genomför en aktieanalys är det viktigt att noggrant gå igenom bolagets siffror, marknad, konkurrenter och utvecklingspotential. Det finns väldigt starka analysverktyg på marknaden som man kan använda sig av för att se en sammanfattad bild av det viktigaste kring ett bolag.


Läs någon av våra senaste aktieanalyser och aktiespaningar av bolag noterade på Small Cap, First North & Spotlight.


Hemsidan allabolag hjälper användaren att se helheten i ett bolag. Där kan man snabbt få en bild av omsättning och resultat, vem som är VD och vilka som sitter i styrelsen. Något som är intressant är också att man snabbt kan se vilka andra styrelseuppdrag dessa personer har, då den informationen är offentlig givet att det gäller aktiebolag.

Allabolag erbjuder också diverse premiumfunktioner för utökad information till prenumeranter av allabolag plus. Där kan du som prenumenerant bland annat ta del av bolagets uppskattade värdeintervall, vilket kan vara intressant om man vill jämföra ett bolags värdering mot branschkollegor eller konkurrenter.

Vi ser också estimat över de viktigaste nyckeltalen som vinstmarginal, kassalikviditet, soliditet och bruttovinstmarginal.

Allabolag erbjuder också möjligheten att göra kreditupplysningar, se över registreringsbevis eller historiska årsredovisningar. Att göra kreditupplysning eller se över registreringsbevis är dock förknippade med en avgift. Dessa tjänster är kanske främst av intresse för företagare som ska göra affärer med det analyserade bolaget. Men som investerare kan det vara intressant att gräva djupt och köpa loss den informationen.

Allabolag erbjuder också användaren information om antalet anställda samt om bolaget ingår i en koncernstruktur, och hur den ser ut.

Det är alltid rekommenderat att fokusera på bolagets egna IR-sida, och därifrån hämta rapporter för att själv se över siffrorna och göra sin analys. Allabolag.se erbjuder dock en överblick som ibland kan vara väldigt användbar för den som snabbt vill bilda sig en uppfattning om ett aktiebolag.