Aktietips

Börsen idag I vårt dagliga nyhetsbrev Börsen Idag ser vi över de aktiespaningar och aktietips – hur de utvecklas och vilka som är aktuella för att hålla extra noggrann koll på.
2019-11-09

Börsen idag

I vårt dagliga nyhetsbrev Börsen Idag ser vi över de aktiespaningar och aktietips – hur de utvecklas och vilka som är aktuella för att hålla extra noggrann koll på. För att kontinuerligt uppdatera gällande bolagens utveckling skriver vi även löpande nyheter när möjligt kurspåverkande information tillgängliggörs.

Vad är aktietips?

Peter Lynch säger att man ska dra öronen åt sig när folk börjar ge en aktietips på cocktailfester. En annan klyscha är att det råder börshysteri när man får aktietips av sin taxichaufför. Aktietips är precis som det låter tips på aktier.

Ska man köpa på aktietips?

Den väldigt kända och i omgångar väldigt framgångsrika investeraren och spekulanten Jesse Livemore hävdade att man inte ska köpa efter aktietips. Han summerade sitt liv med att hävda att de gånger han förlorat mest pengar var just på tips.

Passar aktietipset din strategi?

Läser man Trading in The Zone av Mark Douglas, som är en av de mest rekommenderade böckerna om tradingpsykologi, så blir det uppenbart att vad en trader behöver är sin egen stil. Vad det kokar ned till är timing och förståelse kring affären.

Bra och dåliga aktietips

Det gör att aktietips kan vara bra såväl som dåliga, men att de är svåra att agera på givet att det inte är ens egen stil och idéer. Har man ingen förståelse kring varför man ska äga aktien, hur länge man ska äga den och när det är läge att sälja den, blir det svårt.

Ha kvar sin edge med aktietips?

Att tjäna pengar på aktier handlar generellt sett om små marginaler. Blir man av med en del av den edge man kanske sitter på, mynnar det oftast ut till att hela vinsten kapas.

Börshysteri

Men desto mer intresse som uppstår kring börsen desto mer tips kommer flygande ens väg, behovet av att bli bekräftad och få rätt florerar överallt. Så folk ger en gärna tips, lägger ut texten om värdering, marknad, strategisk ställning, ny teknologi och allt vad man kan tänka sig. Men är det inte ens egna idé eller strategi bör man agera varsamt.

Generera nya idéer med aktietips

Aktietips kan vara väldigt bra för att väcka idéer. Harris Kupperman som länge varit en framgånsrik fondförvaltare hävdar att tips är fantastiska för att låna som idégeneriring, men att han därefter undersöker och utvecklar mycket själv.

Stil och strategi för trading

Ecoptimist strävar efter att inte ge tips eller rekommendationer, men kommer såklart samtidigt sträva efter att bara skriva om de allra bästa och mest intressanta bolagen. Oavsett förespråkar vi alltid egen research och en bedömning av huruvida ett trade passar ens egen stil och strategi.