Africa Energy – Nytt fynd utanför Sydafrikas kust

Africa Energt meddelar bolaget i ett pressmeddelande att man gjort ett betydande fynd gaskondensat i Luiperd.
2020-10-28

Africa Energy är ett olje- och gasbolag verksamma inom prospekteringsfasen. I dagsläget innehar bolaget verksamhet främst utanför Sydafrikas kust men även norrut längs västafrikas södra kust. Fokus för bolaget är prospektering och borrning offshore, då det underlättar avsevärt gällande logistik och regleringar vad gäller pipelines och hantering av gränser när man borrar onshore. 

Nytt fynd i Luiperd

Idag, den 28/10-20, meddelar bolaget i ett pressmeddelande att man gjort ett betydande fynd gaskondensat i Luiperd prospektet, som är beläget i Block 11B/12B offshore utanför Sydafrikas kust. Detta fynd är en fortsättning av det massiva fynd bolaget gjorde 2019, som visade sig inneha betydande mängder olja. 

För några veckor sedan skrev vi en uppdaterande artikel om Africa Energy, läs den här.

Africa Energy är delägare i block 11B/12B, tillsammans med Total som står för det operativa med borrning. I pressmeddelandet uttrycker VD för Africa Energy Garett Soden sin entusiasm för det nya fyndet, och hyllar samt gratulerar Total för säkert och effektivt arbete med borrning trots pandemi och Austral vinter. 

Under de kommande veckorna skall tester genomföras för att bedöma flödet för det nya fyndet. 

Informationen är hämtad från ett pressmeddelande som bolaget släppte idag. Läs det här.

I den inledande handeln under onsdagsmorgonen är Africa Energys aktie ned strax under -7%. Detta indikerar på att marknaden hade hoppats på mer, och att förväntningarna för större fynd redan var prissatta.