Vestum – Förvärvar marknadsledaren

Under tisdagen meddelar Vestum att man förvärvar GW Asfalt som är inriktade inom renovering av innergårdar.
2021-10-05

Vestum är tecknade på First North Stockholm och är en förvärvsdriven koncern som riktar sig mot bolag med exponering mot bygg- och anläggning, ROT-sektorn, d.v.s. arbete utfört med rot- eller rutavdrag, samt infrastrukturentreprenader. Bolaget är primärt verksamma inom Norden. Bolagets vison är att vara med och utveckla bolagen som de förvärvar i syfte att driva lönsam tillväxt genom att tillsammans med företagsledning adressera frågor inom strategi, processer och genomförande.

Under tisdagen meddelar Vestum att man förvärvar GW Asfalt som är inriktade inom renovering av innergårdar och helhetslösningar inom mark- och tätskiktsarbeten. Uppdragsgivarna återfinns bland t.ex. fastighetsägare, byggentreprenörer, kommuner eller trafikverket. Man har en personalstyrka på 15 medarbetare inom projektledning och administration, samt en arbetsstyrka på ca 70 personer.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

I och med förvärvet så erhåller Vestum 100 procent av aktierna i GW Asfalt. Köpet finansieras delvis genom 799,676 aktier i Vestum. Detta resulterar i en utspädning om 0,9%. Under de senaste tolv månaderna sedan juni 2021, har GW Asfalt omsatt 224,3 MSEK med en EBIDTA om 47,1 MSEK och en EBITA om 41,9 MSEK. Detta motsvarar en EBITDA-marginal om 21 procent och en EBITA-marginal om 18,7 procent.

Kommentar från VD

“Idag välkomnar vi GW Asfalt, en marknadsledare inom renovering av innergård och trädgård, till Vestum! I nästan trettio år så har företaget levererat kompletta lösningar i grund- och vattentätt arbete med fokus mot innergård och trädgård, och har utfört arbetet med imponerande ekonomisk tillväxt och låg kundkoncentration. De senaste tio åren så har företaget genererat en organisk sammansatt tillväxtsandel om 9 procent med en tvåsiffrig EBITA-marginal varje år. Vi är stolta över att framgångsrikt attraherat de förra ägarna av detta välskötta företag och ser fram emot det fortsatta arbetet tillsammans med hela den förra cirkeln av ägare och ledning”, kommenterar VD, Conny Ryk i ett pressmeddelande under tisdagen.

mer om ämnet