Veg of Lund – Säljer växtbaserad dryck i Kina

Under fredagen meddelar Veg of Lund att man kommer sälja sin växtbaserade dryck DUG hos den kinesiska livsmedelskedjan City Shop.
2021-08-27

Veg of Lund är tecknade på First North Stockholm och verksamma inom livsmedelsbranschen. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya växtbaserade livsmedel. Produkterna vidaresäljs under varierande varumärken och består huvudsakligen av alternativa mjölkdrycker och smoothies. Bolagets största marknader är Sverige och Storbritannien, där försäljning sker via återförsäljare inom daglig varuhandeln.

Under fredagen meddelar Veg of Lund att man kommer sälja sin växtbaserade dryck DUG i den kinesiska livsmedelskedjan City Shop, vilken är en av Shanghais största kedjor med tydlig inriktning på produkter av premiumkvalité.

City Shop etablerades 1905 med målet att erbjuda ett brett sortiment livsmedel med hög kvalitet och bästa service. Idag har City Shop 13 butiker i Shanghais centrala bostadsområden samt två butiker i Bejing. Försäljningen i Kina sker via tre av de största varuhuskedjorna, med en kundkrets om cirka 50 miljoner konsumenter. Veg of Lund har tidigare meddelat att Sam’s Club kommer att sälja DUG i sin butik i Shanghai och nu är det klart att svenska ambassaden kommer att medverka när den Walmart-ägda kedjan öppnar sitt nya varuhus i slutet av september.

Kommentar från VD

”Att Veg of Lund har ett avtal med City Shop ger oss tillgång till och en möjlighet att exponera vårt varumärke för köpstarka och medvetna konsumenter som gärna väljer importerade livsmedel”, kommenterar VD, Cecilia Lindwall i ett pressmeddelande under fredagen.

Kommentar från Veg of Lunds partner för den kinesiska marknaden

”Detta kommer att skapa rubriker i den kinesiska pressen och tv-kanaler. DUG har fått stor uppmärksamhet i facktidningar, nyhetsmedia och diskussionsforum vilket har lett till att investerare och potentiella partners har sökt kontakt med vår kinesiska organisation med samarbetsförslag”, kommenterar Veg of Lunds partner för den kinesiska marknaden, Kenneth Davidsson i ett pressmeddelande under fredagen.

mer om ämnet