Upsales Technology – Levererar fortsatt tillväxt under Q1

Upsales Technology har idag en en teknologisk plattform anpassad för hantering av sälj och kundkommunikation.
2021-04-28

Upsales Technology har idag en en teknologisk plattform anpassad för hantering av sälj och kundkommunikation. Lösningarna som erbjuds inkluderar exempelvis analys av kundgrupper, segmentering, samt kommunikation – och marknadsföringshantering. Utöver detta erbjuds utbildning och support inom arbetsområdet.

Bolaget rapporterade under onsdagsmorgonen för perioden januari – mars

  • Nettoomsättningen ökade med 15,2 % till 21,8 MSEK.
  • EBITDA ökade med 132 % till 6,5 MSEK.
  • EBITDA-marginalen uppgick till 29,8 %, att jämföra med 14,6 % för Q1 2020.
  • Resultat efter skatt uppgick till 3,2 MSEK, detta innebar en stark ökning från 0,2 MSEK som levererades för Q1 2020.
  • Årligen återkommande abonnemangsintäkter (ARR) uppgick vid slutet av perioden till 92,1 MSEK vilket innebär en ökning om 26,6 % de senaste 12 månaderna.

 Tillväxt och fokus på kundnöjdhet

Upsales VD, Daniel Wikberg, kommenterade hur bolaget är på god väg att nå sina mål om att växa väsentligt snabbare än tidigare, med en hög andel återkommande intäkter och med lönsamhet. Produkten blir, enligt honom, bättre för varje månad och de ser en stor kundnöjdhet.

Bolaget fortsätter satsa på säljorganisation som växer i högt tempo. Ett annat mål för bolaget är att ha extremt nöjda kunder, VDn uttrycker att Upsales ser tydliga framsteg inom detta område.

Under kvartalet har bolaget kompletterat sin sälj- och marknadsplattform med nya integrationer och datakällor. Möjligheten till att med hjälp av AI hitta nya leads för säljare finns nu även i Storbritannien.

 Graf


Viktig Information innan du läser vidare

Ingenting som presenteras nedan är en köp- eller säljrekommendation. Grafen illustrerar endast vår subjektiva observation.


Veckograf på Upsales Technology