söndag 19 maj 2024

Trading-old

Regleringar

 • Förses av eToro (Europe) Ltd, registrerat Investmentbolag på Cypern (Cypriot Investment Firm – CIF).
 • Läs om eToro som CIF här.
 • Reglerad av Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC) under licensnumret 109/10.
 • Både eToro UK och eToro EU följer Markets in Financial Instruments Directive (MiFID).

Utbud av tillgångsslag

 • Aktier, internationella och svenska storbolagsaktier. 
 • Finansiella instrument som index, råvaror, ädelmetaller med guld och silver.
 • ETF – börshandlade fonder.
 • Kryptovalutor med CDF-derivat.

OpenBook

Ta del av information och idéer från andra traders. Inspireras eller läs av marknadssentiment kring olika tillgångsslag.

Social Trading med CopyTrader

Tjäna extra genom att låta andra kopiera dina trades – eller följ de bästa för att tjäna pengar med dem. 

Populär plattform

eToro är en av världens mest populära plattformar för trading – både för proffs och privata investerare.

Testa med fiktiv valuta

Börja med fiktiva pengar för att lära dig trading. Förstå plattformen och bekanta dig med de olika tillgångsslagen.

Hävstång

eToro erbjuder dig som trader att ta del av hävstång. Hävstång innefattar handel med lånat kapital – och genererar bättre avkastning, men samtidigt högre risk. Bekanta dig med plattformen genom PracticeAccount innan du handlar med hävstång. De flesta som handlar med hävstång förlorar pengar.

Att handla på eToro innefattar att ens egna kapital riskeras. 62% av alla som handlar med CDF på eToro förlorar pengar.

Hur det fungerar

Eget kapital: 10’000sek – lån: 40’000sek

Handla för 50’000sek – ta del av hela förändringen, både upp och ned. Ökad potentiell avkastning men samtidigt ökad risk.

Tillgänglig hävstång beroende på tillgång

 • x30 för största valutor (EUR/USD)
 • x20 för mindre valutapar (EUR/NZD), samt Guld och större index
 • x10 för råvaror och mindre index
 • x5 för CFD aktier och ETF
 • x2 för kryptovalutor

Börja med PracticeAccount

Med eToros PracticeAccount kan du bekanta dig med plattformen och tillgångsslagen utan att riskera riktiga pengar. Handla för fiktiv valuta.

CopyPortfolio

eToro är inte bara en fullskalig CFD-plattform med ett stort utbud, det är också en av de mer avancerade tradingplattformarna vad gäller uppskattade specialfunktioner. Värdet av att förstå sig på marknaden och ta del av det generella sentimentet är avgörande för en trader. Genom Social Trading, CopyTrading och möjligheten att ta del av andras idéer är en väldigt stark funktion som eToro erbjuder till sina kunder. Hos eToro kan du som trader ta del av inspiration från andra som handlar. Som handelsplattform för CFD är eToro också väldigt enkel att använda. Grafiskt är eToro en väldigt stark plattform som är enkel att navigera på. Det är också klart och tydligt vad som gäller för t.ex. storlek av position, vilken hävstång du använder och var stop loss / take profit sätts. Detta underlättar för samtliga traders.

Flertalet av eToros mer erfarna traders har fina track-records med stadig vinst under de senaste åren, dessa går att följa helt genom CopyTrader. Du kan allokera en viss andel av ditt kapital till att helt följa en eller flera utvalda traders, på så sätt sprider du dina risker och tar del av andras handel. eToro har jobbat hårt med sin marknadsföring av CopyTrade, och bland annat haft med Alec Baldwin i sina videos för att promota tjänsten. Ecoptimists betyg av CopyTrade är starkt, när vi märker att vi såväl som de kunder som referats via oss uppskattar tjänsten väldigt mycket.

CopyTrade är optimalt för den som vill diversfiera sin portfölj, eller kanske inte sitter på starka idéer för tillfället men ändå vill exponera sig mot potentiella rörelser i marknaderna.

Inget Courtage på Aktier

Hos eToro kan du handla de största aktierna på de ledande indexen utan att betala courtage. Nästan alla handelsplattformar lägger till en avgift för köp av aktier, denna kallas för courtage. På Nordnet och Avanza finns varierande courtagenivåer, men på de större tradingplattformarna är ofta courtagenivåerna fasta. Detta pris betalas vid både köp och sälj av aktier. Hos eToro betalar man inget courtage vid köp av aktier.

eToro DemoTrader

eToros demotjänst är optimal för mindre erfarna traders. Här kan nya traders ta del av en demoversion som möjliggör handel med fiktiv valuta. På så sätt kan man komma in i tradingen i lugn och ro, utan att riskera egna pengar.

Komma igång

eToro är en enkel, smidig och användarvänlig plattform. För att bli medlem klickar man på någon av länkarna som finns på denna sida, och fyller därefter i kontaktuppgifter. En högst standardiserad process. Vi rekommenderar givetvis att man som ny användare läser igenom de policys och avtal som gäller för eToro.

Frågeformulär

Som ny trader ombes man fylla i ett frågeformulär gällande bland annat hur mycket man avser handla för, samt vilka strategier man överväger använda sig av. Detta är för att underlätta eToros riskbedömning av sina kunder. Här ska man fylla i de alternativ som är mest i linje med en själv.

Kundtjänst och kontakt

Som ny trader är det inte ovanligt att man blir kontaktad av eToro. Detta sker oftast per telefon, och tar sig formen som ett kortare samtal där en av eToros kundtjänstmedarbetare gör en kort avstämning med dig som ny trader. Här gäller samma princip som ovan, vad gäller riskbedömning. De vill givetvis också höra sig för om det är något du som ny trader undrar över, och finns då i så fall tillgängliga för att bistå med hjälp eller information.

Verifieringsprocessen

För att bli godkänd som trader förväntas du verifiera dig själv hos eToro. Detta är en snabb och enkel process, som innefattar att du skickar in ett bevis på att din adress stämmer, samt en bild på ditt pass. Hos skatteverket, www.skatteverket.se kan du enkelt ladda ned ett personbevis som verifierar din adress. Detta godkänns av eToro som adressbevis. Fotografera ditt pass öppet så att hela uppslaget med bild och personuppgifter kommer med. Det tar oftast någon dag eller två för eToro att godkänna dig, därefter är det bara att göra en insättning och komma igång med tradingen.

Försiktighet och riskbedömning

I alla lägen uppmanar vi till försiktighet och att noggrant överväga hur mycket du sätter på spel i varje enskilt trade. Att handla med hävstång innefattar en avsevärd ökning av risk, och du som ny trader bör se över produkterna innan du genomför ett trade. Testa gärna eToros demoversion för att bekanta dig med de olika instrumenten.

eToro är en multi-tillgångsplattform som erbjuder både investeringar i aktier och kryptovalutor, såväl som trading med CFD-produkter.

Vänligen notera att CFD-produkter är komplexa och att risk tillkommer med användandet av CFD-produkter. 71% av retail-traders förlorar pengar hos eToro.

Du bör alltid överväga om du har förstått hur CFD-produkter fungerar innan du börjar använda dig av dem som investeringsmetod, och om du kan hantera att förlora dina egna pengar.

Tidigare prestation är inte en indikation av hur framtiden kommer utspela sig.

Kryptovalutor är väldigt volatila tillgångsslag och kan variera mycket i pris under väldigt korta tidspann, och är därför inte lämpliga för alla investerare. Utöver när de handlas med CFD:er är kryptovalutor inte reglerade och är därför inte övervakad av EU:s regelverk.