Trader Vic – Methods of a Wall Street Master

Victor Sperandreo berättar i denna bok om hur han hamnade på finansmarknaden, anekdoter och lärdomar från sin tid på marknaden, men mer viktigt, hur har utformat sin strategi.
2020-11-19

Victor Sperandreo berättar i denna bok om hur han hamnade på finansmarknaden, anekdoter och lärdomar från sin tid på marknaden, men mer viktigt, hur har utformat sin strategi.

Det som är unikt med denna bok är att strategin Victor använder sig inte är begränsad till enbart företagsanalys, teknisk analys, makroanalys, sentimentanalys eller något annat, han använder samtliga och pusslar ihop till en helhetsstrategi.

Det blir därför uppenbart för läsaren hur författarens trades alltid är väl underbyggda. Han förklarar djupgående hur allting börjar med helikopterperspektivet – vart är vi i cykeln, i trenden? Vad kommer driva nuvarande eller framtida cykler och trender? Här får man exempelvis en bild av hur djupgående han analyserar FED och deras beslut.

Vidare använder han sig av teknisk analys för att definiera vart säljarna och köparna är och vart de kommer finnas i framtiden.

Köp boken på Adlibris

Sedan berättar han hur han drar nytta av externa analytiker, exempelvis aktieanalytiker, för att mäta sentimentet och för att få en uppfattning om vad som redan är prissatt på marknaden.

Slutligen berättar författaren om hur viktig den psykologiska biten är i trading. Han berättar anekdoter om traders han känt som nått sin bristningsgräns och imploderat. Victor klargör hur han själv hittat harmonin, inte bara i sin trading utan även i sitt liv. Här rekommenderar han varmt Tony Robbins och hur han själv dragit stor nytta av att studera denna persons tankar.

Boken är som sagt unik i att den berör hela spannet vid processen av trading, läsaren lämnas rikare på förståelse för marknaden och för sin egna psykologi.