Thunderful – Förvärvar Stage Clear Studios

Under torsdagen tillkännager Thunderful att man förvärvar den spanska spelutvecklingsstudion Stage Clear Studios.
2021-09-02

Thunderful Group är tecknade på First North Stockholm och är en pan-nordisk grupp som utvecklar och förlägger PC-, konsol- och mobilspel för den globala spelmarknaden, samt distribuerar spel, spelkonsoler, speltillbehör och leksaker på de nordiska och baltiska marknaderna. Bolaget grundades 2019 efter en omstrukturering av företagsgrupperna Thunderful, Bergsala, Amo Toys och Nordic Game Supply.

Under torsdagen tillkännager Thunderful Group att man förvärvar den spanska spelutvecklingsstudion Stage Clear Studios med 41 anställda, som utvecklar spel efter egna koncept men även erbjuder ett brett sortiment med övriga tjänster. Stage Clear Studios har etablerat sig som en studio som levererar färdig produkt i tid och enligt budget.

Kommentar från VD

“Förvärvet av Stage Clear Studios är helt i linje med vår strategi att växa vårt Games-segment och koncernen som helhet. Dels har Stage Clear genom åren visat att de är mycket bra på att vidareutveckla, förädla och porta redan befintliga projekt, och dels arbetar de på egna intressanta spelidéer. Förvärvet stärker vår internationella position, breddar vårt nätverk mot fler utvecklingsstudior och säkrar upp produktionskapacitet för vår redan breda lineup inom utveckling och publishing. Vi välkomnar våra nya medarbetare i Madrid som framöver kommer att arbeta tätt ihop med kollegorna i Norden, Storbritannien och Tyskland”, kommenterar VD, Brjann Sigurgeirsson i ett pressmeddelande under torsdagseftermiddagen.

Du har väl inte missat veckans intervju med Christer Fuglesang! 

mer om ämnet