Terranet undertecknar samarbetsavtal

Under torsdagen meddelar Terranet att man undertecknar samarbetsavtal med NEVS rörande autonoma fordon i stadstrafik.
2021-11-04

TerraNet Holding är tecknade på First North Stockholm och har ett fokus inom aktiv säkerhet. Bolaget utvecklar teknologi för tredimensionell bildanalys och radiobaserad positionering för avancerat förarstöd och självkörande fordon (ADAS och AV). Bolagets affärsidé är att utveckla mjukvara till fordonstillverkare, underleverantörer och andra aktörer inom transporttjänster för att därigenom erhålla licensintäkter. TerraNet har sitt huvudkontor i Lund med sälj- och marknadsagenter i USA och Tyskland.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Terranet ingår nytt samarbetsavtal tillsammans med NEVS som utvecklar elbilar och självkörande fordon. Initialt kommer NEVS och Terranet gemensamt undersöka möjligheten att integrera bildanalysteknologi och objektidentifieringsmjukvaran VoxelFlow i NEVS självkörande fordon Sango. Det självkörande fordonet är utvecklat för att effektivisera mobilitet i städer.  Avtalet bygger även på en tredje samarbetspartner, Holoride som tillför ett nytt paradigm när det gäller VR/AR-underhållning för passagerare i autonoma fordon.

Kommentar från VD – NEVS

”NEVS främsta prioritet är maximal säkerhet för våra passagerare och medtrafikanter, varför vi är intresserade av VoxelFlow tekniska möjligheter att stärka säkerheten i komplexa urbana miljöer där vår flotta kommer operera”, kommenterar VD, Stefan Tilk i ett pressmeddelande under torsdagen.

Kommentar från CTO – Terranet

”Terranets vision är att rädda liv och minska antalet dödsoffer och svåra olyckor i trafiken. Med fokus på ökad prestanda och precision inom objektidentifiering för kollisionsvarning, utvecklar vi en supersnabb sensor med extrem känslighet i fråga om både reaktionshastighet och bildupplösning. Terranet utvärderar kontinuerligt olika samarbetspartners för att verifiera teknologin. Samarbetet med NEVS är en unik möjlighet att integrera VoxelFlow i deras system som är ett helt nytt koncept i ekosystemet av olika lösningar för självkörande fordon”, kommenterar CTO, Nihat Kücük i ett pressmeddelande under dagen.

Senaste nytt

Oktober förblev en relativt lugn månad för bolaget i avseendet stora nyheter, men november inleds aktivt, dessutom är vi knappa veckor från offentliggörandet av Q3.