Storytel – Rekryterar medarbetare i ledande positioner

Ljudboksgiganten Storytel meddelar att man inleder veckan med rekrytering av medarbetare till posterna head of product och head of technology.
2021-09-06

Fotograf: Mattias Bardå/Storytel
Storytel utser Johan Ståhle (till vänster) till Head of Product och Mark Pasternak till Head of Technology.

Storytel är teckande på First North Stockholm och är en digital aktör som erbjuder tekniska tjänster inom affärsområdena Streaming och Publishing. Exempel på tjänster innefattar abonnemangstjänster för ljud- och E-böcker samt ett flertal olika ljudboksutgivningar. Verksamheten bedrivs utifrån ett flertal olika bokförlag. Storytel har majoriteten av kunderna verksamma inom den nordiska – och europeiska marknaden.

Storytel tillkännager att man under måndagen rekryterat Johan Ståhle till posten som head of product och Mark Pasternak till rollen som head of technology. Tillsammans kommer de att leda bolagets så kallade tech-team och utveckla företagets plattform, produkter och kundupplevelse.

Johan Ståhle har tidigare lett produktutveckling samt drivit digital tillväxt inom fintech och management consulting. Johan är medgrundare och tidigare Chief Product Officer för det nordiska fintechbolaget Dreams och har också varit Expert Engagement Manager på McKinsey.

Mark Pasternak har över 20 års erfarenhet inom techbranschen. Mark har varit verksam på ledande poster inom en handfull nordiska tech- och medieföretag, bland annat i rollen som Director of Engineering på Schibsted Media Group och på Epidemic Sound.

Kommentar från Johan Ståhle

“Ett starkt samarbete mellan produkt och tech är nyckeln i alla utvecklingsprocesser och jag är övertygad om att jag, Johan och Storytels skickliga tech-team blir en riktigt stark line-up för de bästa produktbesluten och för att driva innovation”, kommenterar han i ett pressmeddelande under måndagen.

Kommentar från Mark Pasternak

“Ett starkt samarbete mellan produkt och tech är nyckeln i alla utvecklingsprocesser och jag är övertygad om att jag, Johan och Storytels skickliga tech-team blir en riktigt stark line-up för de bästa produktbesluten och för att driva innovation. Förmågan att attrahera och behålla topptalanger är viktigt både för att ligga före konkurrenterna och skapa avancerad funktionalitet, så jag känner mig privilegierad, glad och sporrad att bli en del av –  och leda – Storytels fantastiska tech-team”, kommenterar han i ett pressmeddelande under måndagen.

Kommentar från VD

“Jag är mycket glad att få välkomna Mark och Johan till Storytel. Deras erfarenhet av teknik- och innovationsdrivna företag och avancerat tech-ledarskap gör dem till det perfekta valet att ta Storytel till nästa nivå när vår globala expansion och ständiga utveckling av den bästa kundupplevelsen fortsätter,. Jag vill också rikta mitt varmaste tack till Jörgen Gullbrandson, som bidragit till den här framgångsrika rekryteringsprocessen, och jag önskar honom all lycka i hans nya entreprenöriella satsning”, kommenterar VD, Jonas Tellander i ett pressmeddelande under måndagen.

Mer läsning

“Pythom har det där entreprenörstänket, och det är vad som lockar många. Det tänket hjälper dem även se vad som är dyrt, och vart många konkurrenter misslyckats tidigare… Läs hela intervjun tillsammans med Christer Fuglesang här! 

mer om ämnet