Storytel – Ljudboksmetropolen förvärvar finskt förlag

Under onsdagen aviserar Storytel Sweden AB att man förvärvar det finska förlaget Aula & Co.
2021-06-23

Storytel Sweden AB är en digital aktör som erbjuder tekniska tjänster inom affärsområdena Streaming och Publishing. Exempel på tjänster innefattar abonnemangstjänster för ljud- och E-böcker samt ett flertal olika ljudboksutgivningar. Verksamheten bedrivs utifrån ett flertal olika bokförlag. Storytel har majoriteten av kunderna verksamma inom den nordiska – och europeiska marknaden,

Under onsdagen aviserar Storytel Sweden AB att man förvärvar det finska förlaget Aula & Co. Förvärvet innebär att bolaget stärker sin position som distributör, producent och utgivare på den finska marknaden där Storytel, hösten 2019, förvärvade Gummerus – det tredje största förlagshuset i Finland.

Under 2020 svarade Aula & Co:s digitala utgivning – inklusive flera bästsäljande ljudbokstitlar – för cirka 35 procent av förlagets intäkter på 1,19 miljoner USD. Idag ger Aula & Co ut omkring 40 nya titlar per år och har en attraktiv katalog som omfattar såväl utländsk som finsk fiction och non-fiction för barn och vuxna.

Kommentar från VD

“Jag är glad att välkomna Niko och Aula & Co:s skickliga, entreprenöriella och digitalt kunniga team till Storytel Books. Det här förvärvet stärker och vidareutvecklar Storytel Books närvaro i Finland. Jag är övertygad om att Aula & Co, och även vårt lokala flaggskepp Gummerus, kommer att underhålla och fängsla de finska läsarna och lyssnarna med både spännande nya och etablerade författare och en ett ännu bredare kvalitetsutbud”, kommenterar VD, Linda Säresand. 

mer om ämnet