Storytel förvärvar streamingtjänsten Audiobooks

Under fredagen meddelar Storytel att man har ingått ett avtal om att förvärva Audiobooks.com från det globala investmentbolaget KKR.
2021-11-12

Storytel är listade på First North Stockholm och är en digital aktör som erbjuder tekniska tjänster inom affärsområdena Streaming och Publishing. Exempel på tjänster som bolaget levererar innefattar abonnemangstjänster för ljud- och E-böcker samt ett flertal olika ljudboksutgivningar. Verksamheten bedrivs utifrån ett flertal bokförlag.

Storytel har ingått ett avtal om att förvärva Audiobooks.com från det globala investmentbolaget KKR, till ett enterprise value om USD 135 miljoner, på en skuld- och kassafri basis. Audiobooks.com är en av de ledande tjänsterna för ljudboksupplevelser i USA. Genom förvärvet av Audiobooks.com utökar Storytel nu sin expansionresa till världens största engelsktalande marknad.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Storytels förvärv av Audiobooks.com lägger grunden för ljudboksföretagets etablering i USA och engelsktalande delar av världen och följer bolagets uttalade strategi om expansion på mogna marknader. Storytels framgångsrika tillväxtresa har hittills resulterat i över 1,7 miljoner abonnenter, en verksamhet på 25 marknader och en katalog med mer än 700 000 titlar, och över 30 språk.

Kommentar från VD – Storytel

“Jag är imponerad av Audiobooks.coms framgång, expertis och erfarenhet på den amerikanska marknaden, såväl som i Storbritannien och Australien. Audiobooks.com är ett lönsamt och växande företag som sätter sina konsumenter och partners i centrum och ger Storytel en ny plattform för tillväxt. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Audiobooks.com, våra team, förlagen och partners för att göra ljudbokslyssnandet lika populärt på de engelskspråkiga marknaderna som den vuxit sig till att bli i Norden på senare år”, kommenterar VD, Jonas Tellander i ett pressmeddelande.

Kommenterar General Manager – Audiobooks

“Jag är stolt över den framgång som Audiobooks.com-teamet har uppnått genom att positionera företaget som en av de ledande tjänsterna för ljudböcker i USA. När vi nu ansluter oss till Storytel blir vi en del av en företagsgrupp med samma vision och värderingar som vi. Dessutom erbjuder Storytel en solid bas och global skalbarhet, som gör företaget väl rustat för att ta sig an en marknad med hundratals miljoner engelsktalande användare. Genom den kombinerade branschkunskapen hos Storytel och Audiobooks.com kommer vi att fortsätta att odla den passion och det stora intresse som redan finns hos den engelsktalande publiken, och ta samarbetet med våra partners till nästa nivå”, kommenterar General Manager, Ian Small i ett pressmeddelande under dagen.