Storbritanniens största grossist för hälsokost väljer DUG

Veg of Lunds växtbaserade dryck DUG kommer att från och med början av 2022 att inkluderas i hälsokostkedjans erbjudande.
2021-11-23

Veg of Lund är teckande på First North Stockholm och är verksamma inom livsmedelsbranschen. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya växtbaserade livsmedel.Produkterna vidaresäljs under varierande varumärken och består huvudsakligen av alternativa mjölkdrycker och smoothies. Bolagets största marknader är Sverige och Storbritannien, där försäljning sker via återförsäljare inom dagligvaruhandeln.

Health Made Easy Group är Storbritanniens största grossist med fokus på ekologiska livsmedel, hälsokost och kosttillskott. Bolaget har varit ledande att lansera nya produkter inom trenden att äta nyttigare och hälsosammare, vilket inkluderar veganska och allergifria livsmedel. Veg of Lunds växtbaserade dryck DUG kommer att från och med början av 2022 att inkluderas i hälsokostkedjans erbjudande till återförsäljare i Storbritannien.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Health Made Easy Group består av flera etablerade varumärken, varav det mest kända är Tree of Life med ca 1 200 oberoende butiker i sitt nätverk. Total årlig försäljning uppgår till omkring 100 miljoner pund.

Kommentar från Buying Director – Health Made Easy

“Som en av Storbritanniens ledande grossist och distributör av växtbaserade produkter vill vi gärna komma igång med samarbete kring varumärket DUG. Växtbaserade mjölkalternativ är en viktig del av vår affär och vi ser fram emot att kunna erbjuda den välsmakande potatismjölken med högt betyg för hållbarhetstänkande och fritt från laktos och allergiämnen, vilket är exakt vad våra kunder och konsumenter letar efter”, kommenterar Group Buying Director, Julian Wright i ett pressmeddelande under tisdagen.

Kommentar från VD – Veg of Lund

“DUG har en naturlig plats i butiker som är inriktade på hälsosam mat. Utöver att vara superhållbar ur ett miljöperspektiv är vår potatisbaserade dryck fri från laktos, mjölk, soja, gluten och nötter. Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Health Made Easy Group som har flera välkända brittiska varumärken som Tree och Life, the Health Store och Higher Nature”, kommenterar VD, Cecilia Lindwall i ett pressmeddelande under dagen.  • Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
    Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.