Stor potential och stora behov

Under torsdagen meddelar Monivents att man mottagit större order för produkten Neo Training som marknadsförts som del av utbildningspaket.
2021-10-28

Monivent är tecknade på Spotlight och verksamma inom medicinteknik. Bolaget är specialiserade inom utvecklingen av medicintekniska produkter. Produkterna vidaresäljs under varierade varumärken och är anpassade för klinisk användning vid förlossnings- och neonatalavdelningar. Produktportföljen är bred och består huvudsakligen av mjukvara och monitorer, laddningsstationer samt sensormoduler. Utöver erbjuds även produkter för utbildning och simuleringsträning. Störst verksamhet återfinns inom den europeiska marknaden.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Monivents nordamerikanska distributör, Echo Healthcare Inc, har mottagit större order för Monivents produkt Neo Training som har marknadsförts som en del av ett komplett utbildningspaket med flera ingående produkter.

Försäljningen har skett till ett universitet för användning inom sjuksköterskeutbildning och gäller åtta enheter av Neo Training. Detta har visat sig vara ett framgångsrikt koncept då Echo Healthcare bland annat har säkrat ett större kontrakt till ett universitet med sjuksköterskeutbildning. Avsikten är att utrusta flera olika, geografiskt spridda, utbildningsenheter med paketet. Installation kommer att ske under inledningen av 2022.

Kommentar från VD

“Försäljningen av ett större antal Neo Training till en och samma kund i USA, visar på den stora potential och det stora behov som finns inom området utbildning och träning, inte bara på sjukhus utan även på högskolor och universitet. Echo Healthcare har gjort ett mycket bra arbete som säkrat detta kontrakt och försäljningen är ett fantastisk avstamp för Monivent i Nordamerika”, kommenterar VD, Karin Dahllöf i ett pressmeddelande under dagen.

Senaste nytt

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge brukar det heta. Efter en relativt händelsefattig oktober-månad så väntar man med spänning på Q3-rapporten som vi endast är veckor ifrån. Glädjeämnet som tas med från den senaste tiden är de ordrar som mottogs av Neo100-systemet som bland annat kom från slutkunder, vilket Dahllöf belyste i ett pressmeddelande tidigare under månaden.