Sonetel inleder samarbete

Sonetel inleder ett samarbete med amerikanska Advertise Purple för att vidareutveckla försäljning via affiliates.
2021-11-16

Sonetel är tecknade på First North Stockholm och verksamma inom IT-sektorn. Bolaget utvecklar mjukvarulösningar med särskild inriktning mot kommunikationstjänster. Mjukvaruplattformen baseras på SAAS (Software-As-a-Service) vilket möjliggör intern- och extern kommunikation bland anställda via röst, video och text. Initialt nyttjar kunderna bolagets plattform gratis för att därefter vid intresse kunna övergå till valfri prismodell och abonnemang.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Försäljning via affiliates bidrog med 8% av de nya betalande kunderna i oktober, en uppgång från 2% i början av året. Advertise Purple i Kalifornien, är en “Outsourced program Manager” som sköter rekrytering och hantering av affiliates åt företag. Affiliates kan exempelvis vara influencers, bloggare, nyhetssiter, kupong-hemsidor, större företags lojalitetsprogram etc.

Advertise Purple har hanterat ca 2 miljarder USD i affiliateförsäljning åt sina kunder och har därför en stor mängd data som visar vilka affiliates som är mest lämpliga för att driva försäljning av t.ex. SaaS tjänster för företag.

Kommentar från VD

“Vår försäljning via affiliates har haft god tillväxt under året – framförallt i USA – trots minimal arbetsinsats. Vi ser en stark potential och inleder därför det här samarbetet,” kommenterar VD, Henrik Thomé i ett pressmeddelande under tisdagen.