Soltechs dotterbolag vinner order

Under fredagen meddelar Soltech att deras dotterbolag, NP Gruppen, får tak- och solenergiprojekt med ordervärde om ca 9 MSEK.
2021-11-19

Soltech Energy är tecknade på First North Stockholm och är verksamma inom energisektorn. Bolaget är en helhetsleverantör som både utvecklar, säljer och installerar solenergilösningar för både företag och privatpersoner. Soltech konsoliderar marknaden genom förvärv av bolag inom sol, tak, fasad och elbranscherna med flera. Soltech har dessutom stor verksamhet i Asien som går ut på att finansiera, äga och driva solenergianläggningar på kunders tak.

Ett av Soltechkoncernens bolag inom takbranschen, NP Gruppen, har nu fått förtroendet av bostadsrättsföreningen Shaletten-Modisten i södra Stockholm. Avtalet gäller nya brandtäcktak men även montage av solceller på taket. Total entreprenadsumma uppgår till 9 MSEK och byggstart för projektet sker under första kvartalet 2022.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Soltech har en offensiv tillväxtstrategi med förvärv inom sol-, tak-, fasad- och elteknikbranscherna. Dessa bolag ska tillsammans skapa synergieffekter och bygga en stark koncern med gränsöverskridande kompetenser. Nu har ett av koncernens bolag, takbolaget NP Gruppen med säte i södra Stockholm ingått ett nytt avtal med BRF:en Shaletten-Modisten i Fruängen, söder om Stockholm. Entreprenaden påbörjas under första kvartalet 2022 och ska sedan vara färdigställt under kvartal tre. Avtalet gäller både takläggning samt en solcellsanläggning på ett av husen.

Kommentar från VD

“Jag är mycket stolt över förtroendet att få utföra det här projektet som både innehåller krav på högkvalitativ takläggning i kombination med en solcellslösning. Det passar oss perfekt och vi ser fram emot att sätta i gång. Frågan om garantier kring takens täthet blir allt vanligare i takt med att antalet takplacerade solcellsinstallationer ökar. För oss är det därför en konkurrensfördel att kunna erbjuda garantier i samband med att vi utöver takläggning även uppför solcellsanläggningar. Vi märker även att det skapar trygghet för kunden att ha en och samma entreprenör som tar ansvar för hela projektet, från tak till solpanel”, kommenterar VD, Patrik Pettersson i ett pressmeddelande under dagen.