torsdag 28 januari 2021

Soltechgruppen tecknar ytterligare order i Kina

Advanced Soltechs dotterbolag i Kina har tecknat en order i Kina till ett värde av ca 62MSEK över kontraktets löptid.

Advanced Soltechs dotterbolag i Kina har tecknat en order med ZhangZhou ChuaHua Highway Port Logistics Co Ltd i FuJian-provinsen. Ordern gäller installation av en solenergianläggning på 6 megawayy, och beräknas ge årliga intäkter på ca 3,1MSEK under avtalstiden, ca 62MSEK över hela 20-årsperioden.

Investeringskostnaden uppgår till ca 27,6MSEK. I projektet planeras samtlig el genererad av säljas, samtidigt får bolaget en del av byggkostnaden finansierad av provinsregeringen.

“Denna order utgör ett väldigt spännande steg i vår utveckling. Advanced Soltech etablerar genom denna order sin närvaro i en ny provins, FuJian, med mycket stark ekonomisk utveckling och bra solinstrålning. Denna anläggning kommer att sälja all el direkt till nätet, vilket innebär en lägre risk och en stabilare, men något lägre avkastning än våra standardprojekt. Med detta projekt visar att vi har möjligheten att expandera och diversifiera vår portfölj av solenergiprojekt på nya sätt.” kommentererar Max Metelius, VD Advanced Soltech, i ett pressmeddelande.

Soltech är ett av de bolag som vi haft under närmare bevakning sedan tidig höst. Bolaget har under tiden knutit flertalet ordrar i Kina. Samtidigt har aktiekursen gått väldigt bra och intresset för grön energi har fortsatt öka.

I måndags kommenterade Di den väldigt heta sektorn, och bolag som både Soltech och Azelio som gjort väldigt fina resor på börsen den senaste tiden. Idag fortsätter Soltech uppåt, och handlas ca 7%+ i skrivande stund.

Vilka bolag är mest intressanta just nu?

Prenumerera på vårt kostnadsfria veckobrev för färska nyheter och de senaste aktiespaningarna.

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.
372FöljareFölj

Läsvärt

Auriant mining

Auriant Mining – Uppdaterat span i anslutning till Q3-rapporten

Ett år efter första aktiespaningen om Auriant Mining publicerar vi en längre uppdatering där vi spånar kring bolagets och guldprisets framtid.
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera