Soltech Energy – STOR solenergisatsning

Under torsdagen meddelar Soltech Energy att man tillsammans med Fastec ingår i en stor solenergisatsning för Castellum.
2021-08-19

Soltech Energy Sweden är tecknade på First North Stockholm. Bolaget är verksamma inom energisektorn. Bolaget är en helhetsleverantör som både utvecklar, säljer, installerar och optimerar solenergilösningar för både företag och privatpersoner. Soltech konsoliderar marknaden genom förvärv av bolag inom sol, tak, fasad och elbranscherna med flera. Soltech återfinns bl.a. med stor verksamhet i Asien som går ut på att finansiera, äga och driva solenergianläggningar på kunders tak.

Under torsdagen meddelar Soltech Energy att man tillsammans med Fastec ingår i en stor solenergisatsning för Castellum som ska få en omfattande anläggning i Kungsängen, strax utanför Stockholm. Installationen kommer att motsvara 130 solenergianläggningar på normalstora villatak.

Tidigare har solenergimetropolens dotterbolag uppfört en av Nordens största solcellsanläggningar på tak åt fastighetsbolaget Castellum och nu får Soltech förnyat förtroende. Dotterbolagen Swede Energy och Soltech Sales & Support kommer gemensamt uppföra det som blir Castellums nya solcellsanläggning

Kommentar från försäljningschef – Soltech Sales & Support

“Vi vill bidra till att bygga för morgondagens samhälle där ökad elektrifiering och klimatförändringar ställer nya krav. För att möta detta måste andelen förnybar energi öka genom skarpa klimatsatsningar. Det känns därför både roligt och värdefullt att få samarbeta med Fastec och Castellum i installationen av denna solenergianläggning i Kungsängen som i storlek motsvarar solenergianläggningar på 130 genomsnittliga villatak. Tillsammans skapar vi ett stort värde för både miljö och plånbok. Det är skäl nog för fler fastighetsägare att välja solenergilösningar och på så sätt säkra sin framtida elförsörjning”, kommenterar försäljningschef, Sebastian G Wibling i ett pressmeddelande under torsdagen.

Kommentar från marknadschef – Fastec

“Fastec vill agera där samhällsförändring skapas. Därför är det roligt att få möjlighet att både kroka arm med en solenergiaktör i framkant och ett fastighetsbolag med ett imponerande hållbarhetsarbete. Projekt som detta är viktiga i den gröna omställningen och vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans med Soltech och Castellum”, kommenterar marknadschef, Erik Lindmark i ett pressmeddelande under torsdagen.

Kommentar från hållbarhetschef – Castellum

“Detta är helt i linje med våra övergripande hållbarhetsmål. Castellum är ledande på hållbarhet inom fastighetsbranschen och tar ett stort ansvar för att samhället utvecklas i en hållbar riktning. Solenergi är en av nycklarna för att framtidssäkra våra fastigheter, både i termer av ekologisk och ekonomisk hållbarhet”, kommenterar hållbarhetschef, Filip Elland i ett pressmeddelande under torsdagen.

mer om ämnet