Sleep Cycle – Inleder samarbete med SAMSUNG

Under torsdagen aviserar Sleep Cycle att bolaget inleder ett samarbete tillsammans med metropolen Samsung.
2021-08-12

Sleep Cycle är verksamma inom teknikbranschen och specialiserade inom utveckling av applikationer för sömnanalys. Programvaran är egenutvecklad och används huvudsakligen för analys av användarnas sömn och tillhandahåller personliga insikter baserade på bolagets sömndatabas. Kunderna består främst av privata aktörer. Utöver erbjuds ett ljudbibliotek av avslappnande musik, meditationer och berättelser. Bolaget är verksamma på en global nivå.

Under torsdagen aviserar Sleep Cycle att bolaget inleder ett samarbete tillsammans med metropolen Samsung och integrerar sin patenterade snarkteknologi för sömnanalys i Samsung Health. Bolaget kommer att erhålla ca 3,5 MSEK i intäkter under det tredje kvartalet 2021. Samsung och Sleep Cycle har under en längre tid arbetat nära för att utveckla Samsung Health.

Kommentar från VD

”Samarbetet med Samsung är det första där vi integrerar vår teknologi närmare en hårdvarutillverkare och ligger helt i linje med vår strategi. Att ett smakprov av vår sömnteknologi finns förinstallerad på Samsungs mobila enheter där användaren sedan enkelt kan uppgradera till premiumerbjudandet är en affärsmodell vi tror starkt på. Detta är vårt första samarbete av den här typen och vi ser självklart stora möjligheter i att både växa vår användarbas och att växa på Android plattformen som helhet”, kommenterar VD, Carl Johan Hederoth i ett pressmeddelande under torsdagen.

mer om ämnet