Shortcut Media – Startar dotterbolag och vinner ny kund

Under torsdagen meddelar Shortcut Media att deras dotterbolag Oddway Film startar dotterbolag i Duabi för att expandera verksamheten.
2021-07-01

Shortcut Media AB är verksamma inom filmkommunikation. Bolaget är idag specialiserade inom produktion och kommunikation som berör trailers, beställnings- och reklamfilm, 3d-animation, promos och visuella effekter. Kunderna återfinns inom varierande branscher, med störst närvaro inom den europeiska marknaden. Koncernen drivs via flertalet dotterbolag och varumärken, där de mer kända inkluderar Bond Street Film, Oddway Film, Shortcut Produktion och Frost Studio.

Under torsdagen meddelar Shortcut Media att deras dotterbolag Oddway Film startar dotterbolag i Duabi för att expandera verksamheten och har i samband med det fått en beställning på filmproduktion från en ny kund i regionen. Dubai-bolaget ska till en början bli representationskontor, men kan successivt användas för att bygga upp en större närvaro i regionen givet att efterfrågan växer.

Kommentar från VD – Oddway Film AB

“Vi ser att UAE är en region i stark utveckling och transformation. Att vi startar upp ett dotterbolag i regionen ger oss ökad access till flera stora, internationella kunder. Vi upplever att det finns ett stort behov av kvalitativ filmproduktion i regionen som vi kan tillfredsställa. Oddway är en bra partner i att både producera rörlig kommunikation och att distribuera samt mäta effekten av kommunikationen. Vi är redan i dialog med flera kunder och det känns fantastiskt spännande. Med Oddways erfarenhet och kompetens i kombination med styrkan och bredden i SMG-gruppen har vi goda möjligheter att få en riktigt bra uppstart”, kommenterar VD, David Stenberg.