SenzaGen – Säkrar order från kosmetikmetropol

Under fredagsmorgonen aviserar SenzaGen AB att man säkrar order från ett av världens största kosmetikabolag.
2021-07-09

Senzagen utvecklar och genomför så kallade genomiska in vitro-tester, vilket innebär att olika kemikaliers toxikologiska förmåga inte testas på djur utan istället i provrör. Bolaget har utvecklat en teknologisk plattform som kan användas för att studera olika substansers påverkan producerat av aktörer inom läkemedel, kosmetika- och kemikalieindustrin.

Under fredagsmorgonen aviserar SenzaGen att man säkrar order från ett av världens största kosmetikabolag. Uppdraget har ett värde på ca 0,65 MSEK och rör sig om forskning avseende när ett ämne i en kosmetikaprodukt blir allergiframkallande. Det kan t.ex. gälla vissa parfymämnen, konserveringsmedel, växtbaserade ingredienser eller hårfärgsämnen.

Kommentar från VD

”Det är fantastiskt roligt och ett erkännande för oss att ett av världens största och ledande bolag inom skönhet och kosmetika väljer att testa ingredienser med vår unika testmetod GARDskin DoseResponse. Samarbetet bekräftar förtroendet för GARD®-teknologins förmåga att identifiera vid vilken dos ett ämne kan orsaka allergi samt visar vilken stark ställning SenzaGen har i detta marknadssegment. Vi ser tydligt att GARDskin Dose-Response fyller ett behov som företag och forskare inom kosmetikaindustrin länge efterfrågat och som vi är en av de första att kunna leverera. Vi ser fram emot att ge bolaget data som säkerställer att deras produkter inte innehåller allergiframkallande ämnen som kan skapa problem för världens konsumenter”, kommenterar VD, Axel Sjöblad i ett pressmeddelande under morgonen.

mer om ämnet