Safello – Förmånlig sänkning för investerare i Krypto

Under måndagen meddelar Safello att man sänker avgiften för swish-användare på sin plattform avsedd för kryptovalutor.
2021-10-11

Safello Group är tecknade på First North Stockholm och är verksamma inom teknikbranschen inriktade mot kryptovalutor. Bolaget är specialiserade inom utveckling av handel, börsverksamhet, lagring och andra produkter och tjänster relaterade till kryptovalutor. Kunderna består främst av privata aktörer aktiva på den globala marknaden. Utöver huvudverksamheten erbjuds även diverse mervärdestjänster.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Under måndagen meddelar Safello att man sänker avgiften på sin plattform avsedd för kryptovalutor. Sänkningen avser swish-användare vilket också är den populäraste betalningsmetoden. Transaktionsavgiften sjunker från 7 procent till 5 procent. Man gör sänkningen för att anskaffa fler kunder, vilket åtminstone på kort sikt kommer att minska bruttovinstmarginalen.

Det främsta syftet med sänkningen är att attrahera nya kunder nationellt, samt bygga vidare på positivt momentum. Förändringen kommer efter en ökad tillväxt under 2021 avseende antalet nya användare av plattformen, transaktionsvolym och även användarintresse.

Kommentar från VD

“Detta är nästa steg i Safellos åtagande att sänka trösklar, öppna upp och göra det möjligt för fler kunder att investera i kryptoekonomin på ett enkelt och säkert sätt. Vi följer marknadsutvecklingen och vill positionera oss konkurrenskraftigt för att framtidssäkra våra tillväxtplaner”, kommenterar VD, Frank Schuil i ett pressmeddelande under måndagen.

Senaste nytt

En händelserik september öppnas med flera glädjeämnen under inledningen av oktober månad. Koncernledningen stärktes under föregående månad då Helén Landenberg Rämsell tillträde tjänsten som General Counsel, ett tillskott som tillför med en djuplodande kompetens inom juridik. Senare under månaden öppnade man upp publik beta-version av krypto-plånboken Safello Wallet som släpptes den 5:e oktober, vilken möjliggör för 8 miljoner svenskar att handla och lagra krypto.

mer om ämnet