Safe at Sea – Norska Räddningstjänsten väljer RescueRunner-systemet

Med älvar, forsande vatten såväl som kustlinje i sitt operativa område har Rogaland Brann og Redning, i Norge behov av ett robust, flexibelt och stabilt sök-och räddningssystem, och de meddelar under tisdagen att de väljer att investera i RescueRunner-systemet för sin verksamhet.
2021-06-08

Safe at Sea AB tillhandahåller utrustning för SAR-system, som står för “search and rescue”. Företagets mest välkända produkt är “Rescuerunner”, vilket är en modifierad vattenskoter. I produktsortimentet ingår även, höj- och sänkbara ställningar och släpvagnar. Produkterna används huvudsakligen bland räddningstjänster. Bolaget erbjuder även utbildningsprogram, och kompletterande utrustning för produkterna.

Ytterligare en räddningstjänst i Norge väljer att använda RescueRunners system i sin verksamhet. Att söka i älv kräver en båt som är robust, snabb, smidig och som kan ta sig in i grunda, trånga och svåra vatten och Rogaland Brann og Redning, i Norge, har bland annat detta som en del av sin verksamma miljö. Beställningen är värd 340 000 SEK.

Kommentar från VD

“Vi är väldigt stolta över att man nu väljer vår RescueRunner för detta upddrag och det är med stor glädje vi konstaterar att våra båtar blir alltmer uppmärksamamde och populära som sök-och räddningsenheter inom just räddningstjänsten globalt”, kommenterar Linda Ahl, Vice President samt Sälj och Affärsutvecklingschef på Safe at Sea AB.