Safe at Sea – Expanderar på den italienska marknaden

Under tisdagen aviserar Safe at Sea AB att man vidareutvecklar samarbetet tillsammans med Swede Ship Marine.
2021-06-22

Safe at Sea AB tillhandahåller utrustning för SAR-system, som står för “search and rescue”. Företagets mest välkända produkt är “Rescuerunner”, vilket är en modifierad vattenskoter. I produktsortimentet ingår även, höj- och sänkbara ställningar och släpvagnar. Produkterna används huvudsakligen bland räddningstjänster. Bolaget erbjuder även utbildningsprogram, och kompletterande utrustning för produkterna.

Under tisdagen aviserar Safe at Sea att man vidareutvecklar samarbetet tillsammans med Swede Ship Marine, som bolaget sedan februari i år registrerat som ett helägt dotterbolag i Italien, vilka meddelar att de signerat agentavtal för Swede Ships modellprogram på den italienska marknaden.

Swede Ship Marine är ett svensk koncern som har producerat fartyg sedan 1890-talet. De svetsar i aluminium, och även sammansatta material sedan 1979.

Kommentar från VD

“Det vidareutvecklade samarbetet med Swede Ship Marine följer planen för marknadsbearbetning av medelhavsområdet och med agentavtalet är ambitionen att ytterligare stärka vår och Swede Ships position och generera nya affärsmöjligheter i Italien, som är en mycket intressant marknad och vi är övertygade om att vi som agent för Swede Ship Marine på den italienska marknaden kan ta tillvara affärsmöjligheter bortom vår ordinarie produktportfölj med små och flexibla räddningssystem”, kommenterar VD, Henrik Hartman.

mer om ämnet