S2Medical – Tecknar exklusivt avtal

Under torsdagen meddelar S2Medical AB att man tecknar exklusivt distributionsavtal tillsammans med Euroreasearch.
2021-07-08

S2Medical är verksamma inom medicinteknik. Bolaget är inriktade mot forskning och utveckling av diverse sårläkningsprodukter. Olika produkter som erbjuds inkluderar cellulosabaserat material och förband för läkning av brännskador, samt kroniska sår. Produkterna säljs under olika varumärken, främst på europeisk nivå.

Under torsdagen meddelar S2Medical att man tecknar exklusivt distributionsavtal tillsammans med leverantören Euroreasearch för deras produkt BioPad samt BioSpray. Avtalet gäller för Sverige, Förenade Arabemiraten och Bahrain. S2Medical åtar sig att skapa ordervärden för Eurosearch om minst 4,3 MSEK under de kommande 3 åren för att fortsätta behålla exklusiviteten.

Produkterna BioPad och BioSpray är kollagenförband som sedan länge används som en del i S2Medicals sårläkningsstrategi. Bolaget ser synergistiska effekter mellan produkterna vilket därmed förväntas bana väg för nya kunder samt en ökning av försäljningen av bolagets ordinarie sortiment.

Kommentar från VD

”Vi har använt Euroresearchs produkter på S2Clinic sedan en lång tid tillbaka med stor framgång. Produkterna står för kvalitet och funktion vilket harmoniserar mycket väl med vår övriga sårläkningsportfölj. Med detta avtal räknar vi med att ytterligare öka omsättningen med ca 10 miljoner SEK under de kommande 3 åren”, kommenterar VD, Petter Sivlér i pressmeddelandet.

mer om ämnet