S2Medical – Oberoende studie visar positiva resultat

Under torsdagen meddelar S2Medical att resultatet från en studie som genomfördes i Förenade Arabemiraten har accepterats för publicering.
2021-07-01

S2Medical AB är verksamma inom medicinteknik. Bolaget är inriktade mot forskning och utveckling av diverse sårläkningsprodukter. Olika produkter som erbjuds inkluderar cellulosabaserat material och förband för läkning av brännskador, samt kroniska sår. Produkterna säljs under olika varumärken, främst på europeisk nivå.

Under torsdagen meddelar S2Medical att resultatet från en studie som genomfördes i Förenade Arabemiraten har accepterats för publicering i en vetenskaplig tidskrift. Den oberoende studien har genomförts på sjukhus i Dubai och omfattar 28 barn med 2:a gradens brännskador och upp till 10% brännskadad yta. Resultaten av studien visar bl.a. att användandet av S2Medicals Epiportect medförde lägre smärta, mindre oro hos patienternas föräldrar och mindre ärr jämfört med icke fästande gasbinda.

Kommentar från VD

”Epiprotect fortsätter att visa sina fördelar för behandling av brännskador. Denna studie är den första som har mätt oron hos patienternas föräldrar. Vi kan även bekräfta tidigare resultat som klart och tydligt visar att Epiprotect både minskar smärtan hos patienterna, men även ger en bättre läkning. Denna studie kommer utan tvekan att underlätta för fortsatta framsteg för försäljningen av Epiprotect. Inte minst i Mellanöstern där vi nyligen fick en rekordorder från vår distributör i samma land som denna studie genomförts i.” kommenterar VD, Petter Sivlér.

mer om ämnet