Rymden nästa för Midsummer

Midsummer meddelar under fredagen att man har inlett ett samarbete med det italienska forskningskonsortiet Hypatia.
2021-11-05

Midsummer är tecknade på First North och är en tillverkare av produktionsutrustning som används för diverse tunnfilmsceller samt solcellsmoduler. Produktportföljen består av lättviktspaneler, tillverkningsenheter, lösningar för sputtring, byggnadsintegrerade solcellslösningar, samt applikationer för fordon och konsumentprodukter. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden.

Det ledande svenska solenergiföretaget Midsummer meddelar under fredagen att man har inlett ett samarbete med det italienska forskningskonsortiet Hypatia för att tillhandahålla ultralätta tunnfilmssolceller för bl.a. en rymdfärd till stratosfären planerad till oktober 2022.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentar från VD – Midsummer

“Jag är stolt över detta samarbete, inte minst för att det befäster Midsummers position som global ledare inom avancerad forskning och utveckling av tunnfilmssolceller. Dessa är prestigeprojekt som öppnar många möjliga dörrar för oss och också ett kvitto på att satsningen på Italien var rätt. Våra unika solceller har ett brett användningsområde – inte bara solcellstak, fordon och fasader utan även rymdfarkoster!”, kommenterar VD, Sven Lindström i ett pressmeddelande under fredagen.

Kommentar från VD – Hypatia

“Midsummers solcell av titan är mycket mer hållbar än de spröda GaAs-cellerna, som spricker väldigt lätt. De kan också hantera kosmisk strålning mycket bättre än vanliga kiselsolceller. Vi anser att det är det bästa valet för solenergi i rymden. Vi är mycket glada över att börja arbeta med Midsummer inom ett antal rymdprojekt. Vi anser att Midsummers teknologi är bäst lämpad och det mest effektiva sättet att tillhandahålla energi till farkoster i rymden, från stratosfäriska ballonger till små satelliter”, kommenterar VD, Dr. Flavio Lucibello i ett pressmeddelande under dagen.