Rizzo – Beviljas lån

Under tisdagen tillkännager Rizzo att man ingår låneavtal tillsammans med  Zenith Management om trettio miljoner kronor.
2021-09-28

Rizzo Group är tecknade på Small Cap Stockholm och är en modekoncern som idag bedriver försäljning av accessoarer, resetillbehör och skor på den nordiska marknaden. Bolaget har flertalet butiker under varumärkena Rizzo, Morris, Accent samt E-Com. Bolaget driver även NK Skor & Accessoarer och Travel i Stockholm och Göteborg.

Under tisdagen tillkännager Rizzo att man ingår låneavtal tillsammans med  Zenith Management om trettio miljoner kronor, som ska användas för att finansiera den löpande verksamheten. Lånet förfaller till betalning två år efter utbetalningsdagen, senast 31 oktober 2023. Den årliga räntan uppgår till 15 procent.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

I samband med pandemin och de begränsningar som den medförde så har bolaget och dess dotterbolag upplevt ekonomiska problem. Man har har beviljats företagsrekonstruktion tidigare i år. Lånet är ett steg i rätt riktning för att stärka likviditetssituationen och tillgodose de kortsiktiga behoven samt resurser för att förbättra koncernens långsiktiga finansiella ställning.

mer om ämnet