Quickbit – möjliggör för alla att handla med bitcoin

Quickbit erbjuder kunder möjligheter att köpa bitcoin, detta med tanken att genomföra dessa transaktioner inför köp av varor eller tjänster som annars skulle betalats med klassisk valuta.
2020-04-29

Quickbit erbjuder kunder möjligheter att köpa bitcoin, detta med tanken att genomföra dessa transaktioner inför köp av varor eller tjänster som annars skulle betalats med klassisk valuta. Främsta användningsområdet tycks vara för e-handel och ett nytt avtal med Bambora pekar på fortsatt exponering mot gambling online. Väldigt spännande är då även planerna för att integrera VISA och Mastercard som ska tillåta kunder att göra stan med bitcoin på fickan.

Bitcoin som användbar valuta 

Quickbit möjliggör för en tryggare betalprocess för såväl konsumenterna som e-handlarna. I ett läge där bitcoin stärks och en möjlig ny spekulationsvåg stundar är Quickbit ett högst intressant bolag att hålla span på. 

Fundamentalt 

Utöver en spännande affärsmodell har Quickbit högst intressanta siffror, då aktien värderas långt under bolagets växande omsättning. En tanke där kan vara att marknaden någonstans vill validera konceptet innan aktien handlas upp. Ännu en tanke kan vara att bolaget sett något gråare ut i skuggan av den generella oron som kretsat kring gambling senaste åren. Mest troligt är väldigt många fortsatt skeptiska till kryptovalutor också, vilket också späder på en låg värdering. Finns någon sanning i dessa antaganden, finns även en möjligheten till en hyfsat snabb omvärdering. Vi gillar hack i portföljen. Vi hänvisar till Börsdata för att se över såväl det tekniska som det fundamentala för Quickbit.

Nyckeltal

Med 64,7 miljoner emitterade aktier och ett aktiepris på ungefär 11 kronor, handlas Quickbit till ett P/S på 0,17 och ett P/E på 7,5. Bolaget har gjort vinst sedan Q2 2019. Vi ser även ett stabilt insiderägande, där de flesta tycks äga och nya medlemmar i bolaget snabbt köper på sig en stabil portion. 

Vi ser att aktien stabiliserats något ovanför EMA10 på dagsbasis, men det svänger fortsatt friskt i aktien och för köp skulle vi gärna se att den lugnar ned sig något. 

Vi väljer också att länka till deras IR-sida, där det finns gott om information som gör sig bättre där än illa summerad här.