QleanAir vinner sin första betydande order inom vårdsegmentet i Frankrike

Beställningen består av 20 fristående luftrenare för ett privat sjukhus i södra Frankrike.
2021-05-06

Beställningen består av 20 fristående luftrenare för ett privat sjukhus i södra Frankrike. Detta innebär den första stora ordern från sjukvårdssektorn i Frankrike inom Facility Solutions.

QleanAir Holding är verksamma inom miljösektorn. Bolaget är en utvecklare av tekniska produkter för luftrengöring. Lösningarna är modulbaserade och uthyrs till kunderna över en längre tidsperiod. Produkterna används för inomhusbruk och används huvudsakligen i kommersiella fastigheter, samt runtom industriella aktörer. Verksamhet innehas på global nivå med störst närvaro inom Europa.

Kunden 1NDIS, är en leverantör av medicinsk utrustning i Frankrike. Luftrenarna som köps är utrustade med certifierade HEPA 14-fiter och uppfyller kraven på hög renhet och låga ljudnivåer.

Försäljningschefen på Qleanair Scandinavia för Frankrike, uttalade sig om att medvetenheten om vikten av hälsosam luft ökar i Frankrike. Detta syns tydligt i sjukhussektorn där man vill minska virusnivån och skapa en säkrare arbetsmiljö för personalen som tar hand om Corona patienter.