Precise Biometrics – Säkerhetsplattform för seniorer

Bolaget öppnar veckan med att tillkännage sin framgångsrika integrering av säkerhetsplattformen Integra som ska öka säkerheten för seniorer.
2021-10-04

Precise Biometrics är tecknade på Small Cap Stockholm och är ett teknikbolag. Man utvecklar och marknadsför produkter och lösningar baserade på fingeravtrycksavläsning. Lösningarna levereras till ett flertal företagskunder samt myndighetsorganisationer på global nivå, där tekniken licensieras till en stor andel användare.

Bolaget öppnar veckan med att meddela att man ingått ett samarbetsavtal tillsammans med SystemHouse AB. Avtalet rör Precises produkt, YOUNiQ, för kontaktlös access som genom avtalet framgångsrikt integrerats tillsammans med SystemHouses säkerhetsplattform Integra som styr access-behörighet.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentar från VD – Precise Biometrics

”Samarbetet med SystemHouse är ytterligare en milstolpe i kommersialiseringen av YOUNiQ och i linje med vår strategi att samarbeta med plattformsleverantörer för att öka vår försäljning. Integra har kapacitet att hantera såväl stora komplexa företag som mindre företag och är ett mycket uppskattat system bland kunderna. Tillsammans med YOUNiQ kommer det att vara en perfekt matchning för företag som vill förenkla access för anställda och besökare genom ökad bekvämlighet och säkerhet”, kommenterar VD, Stefan K. Persson i ett pressmeddelande tidigt under måndagen.

Kommentar från försäljningschef – SystemHouse

”Integrationen mellan SystemHouse Solutions Integra-system och YOUNiQ ger möjligheten att hantera administrationen kopplat till access via ett system som kontinuerligt utvecklas och förbättras, samtidigt som det öppnar upp för en mängd olika sätt att identifiera sig på”, kommenterar försäljningschef, Jonas Ahlgren i ett pressmeddelande tidigt under måndagen.

Senaste nytt

Under den gångna månaden slöt man avtal tillsammans med Doro, som är ett bolag inriktat på trygghetstjänster. Avtalet avsåg att utveckla ett trygghetslarm som ska göra tillvaron säkrare för användare, anhöriga och vårdgivare. Stefan Persson ställde sig mycket positiv till avtalet och kommenterade att samarbetet skulle leda till förbättrad bekvämlighet och ökad säkerhet för seniorer. Månaden avslutades med att man gick skilda vägar med VD, Stefan K. Persson som kvarstår på sin post under uppsägningstiden vilken varar i sex månader.

mer om ämnet