onsdag 20 januari 2021

PowerCell – Beställning av två stycken förstudier från japanska återförsäljaren Inabata

PowerCell som är verksamma inom bränslecellsproduktion meddelade idag att de har erhållit en beställning på två förstudier.

PowerCell som är verksamma inom bränslecellsproduktion meddelade idag att de har erhållit en beställning på två förstudier inom offroad-segmentet från deras japanska distributör Inabata & Co., Ltd.

Förstudierna ska ta fram en preliminär specifikation på bränslecellsbaserade lösningar för maskiner inom off-road segmentet som bland annat omfattar arbetsfordon, truckar, anläggnings- och jordbruksmaskiner.

Leveranserna av de två förstudierna beräknas ske under slutet av 2020 samt Q1 2021, det totala ordervärdet sägs inte vara signifikant men PowerCells försäljnings- och marknadschef kommenterade ändå om att Japan har en central roll inom offroad-segmentet och att denna beställning är ett genombrott för bolaget på den japanska marknaden.

Aktien handlas i ett inledande skede av dagen upp 2.1% på nyheten. På dagsgrafen ser vi hur Powercell föll hårt under corona-kraschen men hur den kort därefter återhämtade sig och bröt sin tidigare all-time-high notering.

Detta blev dock kortvarigt då aktien snabbt handlades ned på nytt. I skrivande stund har aktien drygt 35% upp till en ny all-time high men kursen befinner sig ovanför EMA10 och EMA50.

Vilka bolag är mest intressanta just nu?

Prenumerera på vårt kostnadsfria veckobrev för färska nyheter och de senaste aktiespaningarna.

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentera

372FöljareFölj

Läsvärt

Auriant mining

Auriant Mining – Uppdaterat span i anslutning till Q3-rapporten

Ett år efter första aktiespaningen om Auriant Mining publicerar vi en längre uppdatering där vi spånar kring bolagets och guldprisets framtid.
Läs våra senaste analyser
Prenumerera på vårt veckobrev
Ligg på förhand i marknaden. Lär dig när det är köp- och säljläge
FREE TRIAL
Prenumerera
Läs våra analyser
nya varje vecka!
Ligg på förhand i marknaden.
FREE TRIAL
Prenumerera