PowerCell – Beställning av två stycken förstudier från japanska återförsäljaren Inabata

PowerCell som är verksamma inom bränslecellsproduktion meddelade idag att de har erhållit en beställning på två förstudier.
2020-11-30

PowerCell som är verksamma inom bränslecellsproduktion meddelade idag att de har erhållit en beställning på två förstudier inom offroad-segmentet från deras japanska distributör Inabata & Co., Ltd.

Förstudierna ska ta fram en preliminär specifikation på bränslecellsbaserade lösningar för maskiner inom off-road segmentet som bland annat omfattar arbetsfordon, truckar, anläggnings- och jordbruksmaskiner.

Leveranserna av de två förstudierna beräknas ske under slutet av 2020 samt Q1 2021, det totala ordervärdet sägs inte vara signifikant men PowerCells försäljnings- och marknadschef kommenterade ändå om att Japan har en central roll inom offroad-segmentet och att denna beställning är ett genombrott för bolaget på den japanska marknaden.

Aktien handlas i ett inledande skede av dagen upp 2.1% på nyheten. På dagsgrafen ser vi hur Powercell föll hårt under corona-kraschen men hur den kort därefter återhämtade sig och bröt sin tidigare all-time-high notering.

Detta blev dock kortvarigt då aktien snabbt handlades ned på nytt. I skrivande stund har aktien drygt 35% upp till en ny all-time high men kursen befinner sig ovanför EMA10 och EMA50.