Polygiene – Rapporterar ny rekordförsäljning i fjärde kvartalet

Polygiene, säljer och utvecklar materialbehandling, lämnar under fredagen guidning av försäljningsutveckling i fjärde kvartalet och rapporterar en omsättning om 26,9MSEK, vilket motsvarar en tillväxt om 41,4%. 
2021-01-15

Polygiene, som säljer och utvecklar materialbehandling, lämnar under fredagen guidning av försäljningsutveckling i fjärde kvartalet och rapporterar en omsättning om 26,9MSEK, vilket motsvarar en tillväxt om 41,4%.

Under coronapandemin har Polygienes antibakteriella behandlingsmedel ViralOff fått mycket spridning i media och skapat många nya samarbeten med stora kläd- och textilproducenter. Vi har tidigare belyst Polygiene som ett intressant bolag att hålla span på. Delvis på grund av ViralOff och effekten mot virus och bakterier, samt att bolaget tagit fram ett medel för reducering av svettlukt i textiler som minskar behovet av att tvätta lika ofta och i sig blir väldigt positivt för miljön och hållbarheten.

“Det är tillfredställande att se hur vi börjar leverera på de avtal som skrivits under året och det är fantastiskt att kunna visa upp ännu ett rekordkvartal. Vårt helägda dotterbolag, Addmaster Ltd slog också nytt försäljningsrekord under kvartalet vilket gör mig än mer komfortabel med hur rätt detta förvärv var “, säger Ulrika Björk, VD på Polygiene, i ett pressmeddelande.

I grafen ovan ser vi Polygiene som gjort en väldigt fin resa på börsen sedan början 2020. Aktien hittade stöd omkring EMA40 i november/december, vilket höll den starka uppåtgående trenden intakt. Nu letar vi efter stabilitet ovanför ovanför EMA10.