Polygiene – Q3 rapport

Intresset för antibakteriell behandling är fortsatt växande och Polygiene levererar sitt bästa kvartal någonsin.
2020-11-05

Vi har tidigare skrivit om bolaget Polygiene som tagit fram materialbehandling, funktionslösning och luktkontroll för sportkläder, mode- och arbetskläder.

Under tredje kvartalet 2020 har bolaget levererat fortsatt stark tillväxt, och meddelar i rapporten att bolaget levererat sitt bästa kvartal någonsin.

Under Q3 2020 uppgick nettoomsättningen till 22,9MSEK, i jämförelse med 20,5MSEK för Q3 2019. Totalt sett uppgick tillväxten i nettoomsättning med 11,7% i jämförelse mot Q3 2019.

Resultat per aktie uppgick till 0,10kr för Q3 2020, i jämförelse med 0,08kr per aktie för Q3 2019. För year to date är dock resultatet fortsatt negativt med -0,9kr per aktie.

Under kvartalet har bolaget levererat flertalet viktiga händelser, nedan följer ett urval av de många punkterna bolaget själva tar upp i rapporten.

  • Totalvinnare i Scandinavian Outdoor Group Awards 2020.
  • DIESEL stolta över att tillkännage införandet av en ultra-innovativ denimbehandling som stoppar 99% av viral aktivitet, detta i samarbete med Polygiene.
  • S.M. Group lanserar Denimmune-tyger, behandlade med ViralOff. Produktionen rullar redan och ordervärdet för Polygiene beräknas till 5MSEK per år

Efter kvartalets utgång meddelar Polygiene bland annat att de ingått ett avtal med Marks & Spencers för behandling av kökshanddukar.

Vi har tidigare även lyft fram avtalet med HSP Hanse som tagit fram ett nytt sortiment rengöringsprodukter, alla behandlade med ViralOff och ämnade för massmarknaden i Nordamerika och Europa.

”ALLA NYCKELTAL VISAR MED T YDLIGHET ATT BOL AGET KONTINUERLIGT FÖRBÄTTRAR SIN FINANSIELLA POSITION.” säger Ulrika Björk, VD Polygiene, i rapporten.

Vi skrev den första artikeln om Polygiene tidigt i september, sedan dess har aktien gått upp ca 30%.

Sett till den aktivitet bolaget levererar, samt den ökade efterfrågan för hygienprodukter och antibakteriell behandling, finns goda förutsättningar för Polygiene att fortsätta sin väldigt fina kursutveckling för året och framåt.

mer om ämnet