Polygiene lanserar unikt andningsskydd

Under tisdagen meddelar Polygiene att man lanserar första FFP2-certifierade andningsskyddet som kan användas flera gånger.
2021-11-09

Polygiene är tecknade på First North och säljer och utvecklar materialbehandling, funktionslösningar och luktkontroll för sportkläder, mode- och arbetskläder. Utöver levererar bolaget specialanpassade produkter för hemmet inkluderande handdukar och lakan. Distribution sker via bolagets globala distributörer, främst lokaliserade inom Europa och Asien.

Det tjeckiska premium-varumärket “Är” lanserar en certifierad mask som kan återanvändas med Polygiene ViralOff-teknologi, för att skydda och självrengöra textilien i masken. Andningsskydd med FFP2-nivå erbjuder ett högre tvåvägsskydd, jämfört med kirurgiska masker, eftersom de filtrerar både inflöde och utflöde av luft. De är utformade för att skydda bäraren såväl som omgivningen.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

De flesta medicinska andningsskydd som är FFP2-certifierade är av engångstyp, och kastas oftast efter endast en användning. Många länder känner en växande oro över den stora miljöpåverkan som användning av denna typ av masker ger. Bärare av det nya andningsskyddet kan dock undvika dessa problem eftersom produkten kan återanvändas, tack vare behandling med Polygiene ViralOff-teknologi.

Polygiene ViralOff är en behandling av textilier och andra produkter som minskar mikroorganismer med över 99% på materialet. Tekniken introducerades förra året som svar på den växande efterfrågan på antimikrobiella lösningar som Covid-19 utlöste. med Polygiene ViralOff. Deras designade FFP2-andningsskydd är det senaste tillskottet i produktsortimentet med denna teknologi.

Kommentar från VP Commercial Operations EMEA

“Vi är glada över att fortsätta och utvecklas med vår partner Är genom lanseringen av deras nya och unika FFP2 andningsskydd som ger ett mer hygieniskt skydd som kan användas flera gånger. Genom att se till att produkter kan användas längre fortsätter vi vårt uppdrag att minimera mängden engångsartiklar och förhindra att varor slängs i förtid – vi kan på så sätt bidra med ett mer hållbart alternativ”, kommenterar VP Commercial Operations EMEA, Haymo Strubel i ett pressmeddelande under dagen.