Polygiene kommer med en ny lansering

Polygiene säljer och utvecklar materialbehandling, funktionslösningar och luktkontroll för sportkläder, mode och arbetskläder.
2021-05-18

Polygiene säljer och utvecklar materialbehandling, funktionslösningar och luktkontroll för sportkläder, mode och arbetskläder. Polygiene har de senaste kvartalen presenterat många nya samarbetspartners och idag kan bolaget meddela att de ingått ett nytt samarbete med det brasilianska varumärket KVRA.

KVRA är marknadsledande inom jiu-jitsu och MMA och blir nu den första aktören med en jiu-jitsu dräkt att bli behandlad av Polygienes Stays Fresh-teknologi.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Nytt segment

I den populära kampsporten jiu-jitsu används den traditionella dräkten gi. Dräkten är skapad av tjockt tyg och som en konsekvens av detta kan det ta upp till två dagar för dräkten att torka efter tvätt. Detta leder till att jiu-jitsu utövare måste köpa två till tre dräkter för att kunna ha som reserv när de andra hänger på tork.

Polygienes Stays Fresh-teknologi stoppar tillväxten av odörframkallande bakterier och svamp i textilier. Enligt KVRA kommer Polygienes teknologi att förändra behovet av att tvätta dräkten efter varje träningspass. Målet är att användare ska ha möjlighet att köpa en dräkt av högre kvalitet, som håller längre, samt slippa investera i flera dräkter. Teknologin sparar även energi, tid och pengar tack vare att tvättfrekvensen kan minska.

Stor potenital framåt

KVRA lanserar kollektionen ASHES OF CREATION med Polygiene och den kommer finnas tillgänglig på marknaden från och med den 17 maj. Pilotprojektet kan leda till fler årliga beställningar, samt utökade kollektioner för andra dräkter anpassade för mixed martial arts (MMA) och Crossfit. Produkten är redan testad av utövare och har gett mycket positiv respons.

Polygienes VD, Ulrika Björk, kommenterar den här lanseringen erbjuder stor potential att expandera inom övriga kampsporter, så som judo och taekwondo.