Polygiene – Bevara haven! Ikonen frontar när ny kollektion tillkännages

Under måndagen rapporterar man om fortsättning kring arbetet med hållbara material och att surf-ikon står i centrum för nyheten.
2021-10-11

Polygiene är tecknade på First North Stockholm och säljer och utvecklar materialbehandling, funktionslösningar och luktkontroll för sportkläder, mode- och arbetskläder. Utöver levererar bolaget specialanpassade produkter för hemmet inkluderande handdukar och lakan. Distribution sker via bolagets globala distributörer, främst lokaliserade inom Europa och Asien.

Det välrenommerade varumärket Oceano Surfwear arbetar aktivt med flera hållbarhetsprojekt som syftar till att bevara haven. Nu lanserar man kollektion med hjälp av Polygienes teknologi. Man har även arbetat tillsammans med den professionella surfaren Everaldo “Pato” Teixeira. Målet har varit att främja hållbarhet ur ett miljöperspektiv genom att tillverka plagg som förblir fräscha och håller längre.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentar från Everaldo Teixeira

”Ja, det är väldigt viktigt att ha Polygiene i det här projektet, eftersom tanken alltid varit att Oceano ska skapa en kollektion som fokuserar på att bevara haven och minska påverkan på miljön i stort. Polygiene-tekniken gör den stora skillnaden i denna kollektion, genom att hålla t-shirten borta från tvättmaskinen tack vare luktfria plagg, vilket förlänger livslängden på plagget och reducerar påverkan på miljön, kommenterar den professionella surfaren och ikonen, Everaldo “Pato” Teixeira i ett pressmeddelande under måndagen.

Kommentar från VD

“Vi valde Polygienes anti-luktbehandling eftersom vi med denna finish kan använda våra skjortor mer och tvätta dem mindre, vilket minskar miljöpåverkan”, kommenterar VD, Affonso Eggert i ett pressmeddelande under måndagen.

mer om ämnet