PiezoMotor – Ingår exklusivt avtal

Under torsdagen aviserar PiezoMotor Uppsala att bolaget ingår ett exklusivt licensavtal tillsammans med ett asiatiskt bolag.
2021-08-12

Piezomotor är en tillverkare utav elektroniska mikromaskiner som används som komponenter i ett flertal olika konstruktioner. Produkterna består huvudsakligen av linjärmotorer och roterande motorer, samt tillhörande kontrollsystem och programvara. Bolagets produkter används bland varierande aktörer inom olika branscher.

Under torsdagen aviserar PiezoMotor Uppsala att bolaget ingår ett exklusivt licensavtal tillsammans med ett asiatiskt bolag. Avtalet avser kommersialisering av teknologi för kameraoptik inom mobiltelefoner, PCs, kroppsnära elektronik och bilindustri.

Partnern är en börsnoterad, väletablerad leverantör av integrerade lösningar i mycket höga volymer för Smart Devices, Internet-of-Things-applikationer samt elektronik till bilindustrin med kunder såsom till exempel Samsung, Huawei, OPPO, vivo, Xiaomi, Dell, HP och LG.

Kommentar från VD

“Genom detta partnerskap skapar vi förutsättningarna att ta piezobaserade lösningar in i massvolymapplikationer och vi börjar med kameraoptik för mobiltelefoner. Varje år tillverkas omkring 1,5 miljard smartphones i världen och tillsammans med vår partner siktar vi på att expandera in i denna marknad så aktivt och brett som möjligt”, kommenterar VD, Anders Kottenauer i ett pressmeddelande under torsdagen.

mer om ämnet