OssDsign – Lanserar produkt på den amerikanska marknaden

Under måndagsmorgonen aviserade OssDsign AB att bolaget har lanserat produkten Catalyst på den amerikanska marknaden.
2021-08-16

OssDsign är tecknade på First North Stockholm och verkar inom läkemedelsbranschen. Bolaget specialiserar sig inom forskning och utveckling av läkemedel för bendefekter, där man framförallt använder sig av ett material vars sammansättning syftar till att förbättra läkningsprocessen i olika fall av patientskador. Produkterna säljs vidare som implantat och används huvudsakligen för behandling av skallskador.

Under måndagsmorgonen aviserar OssDsign att bolaget har lanserat produkten Catalyst som nu finns tillgänglig på den amerikanska marknaden. Produkten är en syntetisk förstärkning av benet som stimulerar bildandet av frisk benvävnad vid steloperationer. Data från en nyligen publicerad studie visar att stabil benbildning uppnåddes i 100 procent av studiegruppen efter 26 veckors tid, jämfört med 60 procent i gruppen som erhöll en motsvarande produkt som också var godkänd av marknaden.

Nära 80 procent av amerikaner upplever smärta i ländryggen någon gång under livet och fler än 1,5 miljon genomgår steloperation. Ca 20 procent av ingreppen misslyckas på grund av en inkomplett läkning mellan implantat och ryggraden.

Kommentar från VD

”Vi har nu nått en avgörande kommersiell milstolpe och visar att vi har lyckats med det som vi föresatte oss – att lansera OssDsign Catalyst i USA under den andra halvan av 2021. Det faktum att vi redan har lyckats skala upp tillverkningen och tillgängliggjort produkten på den amerikanska marknaden är ett styrkebesked från hela OssDsigns organisation. Vi är övertygade om att OssDsign Catalyst kommer förbättra behandlingsresultatet för många patienter”, kommenterar VD, Morten Henneveld i ett pressmeddelande under måndagsmorgonen.

mer om ämnet