Nilar – Lyckad installation i Dubai

Under onsdagen meddelar batteriutvecklaren Nilar att man skördat nya framgångar i och med lyckad installation av hållbart energilagringssystem.
2021-09-08

Nilar International är tecknade på First North Stockholm och är en utvecklare av batterier. Bolaget tillverkar och utvecklar batterier som används för privat- och industriellt bruk. Produktutbudet är anpassat för olika ändamål och används exempelvis för solenergi i hemmet, för balansering av elnät inom industrin, samt för laddning av elbilar. Kunderna återfinns huvudsakligen bland små- och medelstora företagskunder verksamma inom flera sektorer.

Under onsdagen meddelar bolaget att man skördat nya framgångar i och med lyckad installation av hållbart energilagringssystem för att fungera dygnet runt tillsammans med integrerade solpaneler hos den svenska paviljongen i Dubai. Utöver detta så tillkommer även en intelligent EnergyHub som optimerar energianvändningen. Denna svenska paviljong utgör ett evenemang som startar den 1 oktober och sträcker sig över 6 månader.

Den svenska paviljongen är en del av den enskilt största investeringen i export och energifrämjande från den svenska regeringen och bygger på idén om att utveckla smarta städer inom de skandinaviska skogarna.

Kommentar från Head of Sales & Marketing

”Vårt samarbete med Ferroamp och Soltech hjälper oss att lyfta fram paviljongens teman innovation och hållbarhet. Synergin som skapas genom dessa integrerade system kan möta samhällets behov när vi går mot elektrifiering”, kommenterar Head of Sales & Marketing, i ett pressmeddelande under onsdagen.


Mer läsning

“Pythom har det där entreprenörstänket, och det är vad som lockar många. Det tänket hjälper dem även se vad som är dyrt, och vart många konkurrenter misslyckats tidigare… Läs hela intervjun tillsammans med Christer Fuglesang här!

mer om ämnet