NextCell – Studie med covid-patienter

Under torsdagen meddelar NextCell att tre patienter med Covid-19 behandlats med den egna produkten ProTrans i en studie.
2021-09-09

NextCell Pharma är tecknade på First North Stockholm och innehar verksamhet inom hälsovårdssektorn. Idag sker utveckling av stamcellsprodukter som huvudsakligen används vid behandling av autoimmun diabetes och vid njurtransplantation. En stor del av arbetet består av stamcellsforskning där bolaget för närvarande utvecklar läkemedelskandidater som skall underlätta och öka acceptansen vid organtransplantation.

Under torsdagen meddelar NextCell att en av tre test-grupper av patienter med Covid-19 behandlats med den egna produkten ProTrans i en studie som bedrivs på Örebros unviersitetssjukhus. NextCell sponsrar studien som innefattar nio patienter med allvarlig lunginflammation och bekräftad Covid-19-infektion, vilka kommer att behandlas med låg, medel och hög dos i tre grupper om tre patienter.


Mer läsning

“Pythom har det där entreprenörstänket, och det är vad som lockar många. Det tänket hjälper dem även se vad som är dyrt, och var många konkurrenter misslyckats tidigare”… Läs hela intervjun tillsammans med Christer Fuglesang här!

mer om ämnet