Net Insight tecknar avtal

Under måndagen offentliggör Net Insight att man tecknar avtal tillsammans med Türk Telekom avseende synkronisering.
2021-11-01

Net Insight är tecknade på Small Cap Stockholm och är verksamma inom telekombranschen. Bolaget är specialiserade inom utveckling av nätverksutrustningar. Bolagets tekniska lösningar levereras på global nivå och utgår ifrån bolagets egenutvecklade plattform. Kunderna återfinns inom nämnd sektor och produkterna används huvudsakligen som komponenter i fiberoptiska nät, satelliter, DTT, kabel TV, och IPTV.

Bolaget tillhandahåller lösningar för att transportera media, vilket möjliggör för rättighetsägare, tv-bolag, produktionsbolag, tjänsteleverantörer och företagskunder att producera och leverera framtidens livesport, nyheter och online-innehåll. Net Insight driver transformationen till IP, virtualisering och moln och har utvecklat en molnbaserad plattform för mediakontribution, distribution, liveproduktion och tjänsteorkestrering.

Under måndagen offentliggör Net Insight att man tecknar samarbetsavtal tillsammans med Türk Telekom avseende 5G-synkronisering. Avtalet är det första i sitt slag för Net Insight och öppnar därmed upp en ny marknad för. Avtalet avser 55 MSEK som ersättning för produktutveckling samt en initial order om ca 25 MSEK med leveransstart redan i år.

Kommentar från VD – Net Insight

”Detta är vår enskilt största order någonsin och en viktig milstolpe i bolagets historia. Vi skapar ett nytt erbjudande med en ny produkt som valts av en av Europas största telekomoperatörer. Det finns en stor totalmarknad för 5G-synkronsiering med ett uppskattat framtida värde på över 1 miljard USD per år. Vi visar återigen att vi har en stark förmåga att omvandla spetsteknik till attraktiva globala produkter, vilket baseras på vår höga tekniska kompetens och vår kunskap om marknaden och kundernas krav. Net Insight har haft ett långt givande samarbete med Türk Telekom som har varit avgörande för att kunna utveckla tekniken och anpassa den för mobiloperatörsnät. Samarbetet med Türk Telekom möjliggör för Net Insight att bredda sin affär inom en av sina kärnkompetenser, synkronisering och avtalet bekräftar tekniken”, kommenterar VD, Crister Fritzson under månadens första handelsdag i ett pressmeddelande.

Kommentar från VD – Türk Telekom

”Vi ser en stor marknadspotential för denna innovativa lösning som kommer att minska kostnader och snabba på utrullningen av 5G för mobiloperatörer över hela världen. Türk Telekom arbetar hårt med att leda Turkiets digitala transformation och forma framtiden med 5G och ny teknologi. Genom banbrytande R&D-studier, produkter och tester inom 5G tar vi en aktiv roll i att dra upp färdplanen för 5G på den globala arenan. Detta viktiga samarbetsavtal med Net Insight passar väl in i vår strategi att förnya och föra ut ny teknologi i världen”, kommenterar VD, Ümit Önal i ett pressmeddelande under dagen i samband med de framgångsrika förhandlingarna.