Moberg Pharma ingår samarbete

Under måndagen meddelar Moberg Pharma att man ingår samarbete tillsammans med Allderma inför lansering i Skandinavien.
2021-11-08

Moberg Pharma är ett läkemedelsbolag som är tecknat på Small Cap Stockholm. Bolagets produktportfölj inkluderar huvudsakligen läkemedel för behandling av hudåkommor. Utöver detta erbjuder bolaget även behandlingar för cancerpatienter med så kallad oral mukosit. Produkterna vidaresäljs under koncernens egna varumärken. Portföljen utvecklas genom förvärv och licensiering av produkter samt genom produktutveckling med fokus på drug delivery.

Moberg Pharma ingår samarbete med Allderma avseende lansering av MOB-015 vilket är ett läkemedel mot nagelsvamp i Sverige, Norge och Danmark. Allderma drivs av de ledande personer som ansvarade för lanseringen av Moberg Pharmas första generations nagelsvampsprodukt, Nalox, i Norden.

Samarbete avseende Norden 

Samarbetet innebär att Allderma ansvarar för marknadsföring, distribution och försäljning i Sverige, Danmark och Norge medan Moberg Pharma ansvarar för tillverkning och leverans av produkten. Avtalet omfattar även samfinansiering av marknadsaktiviteter och marknadsmässiga finansiella villkor.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentar från VD – Moberg Pharma

“När Nalox lanserades i Sverige blev produkten snabbt marknadsledande och växte marknaden med 400%. Det är enormt värdefullt för oss att få upprepa detta framgångsrika samarbete inför lanseringen av MOB-015, ett läkemedel med väsentligt större potential. Det är också en stor fördel för oss att vara direkt involverade i en tidig lansering inför fortsatta lanseringar med våra partners”, kommenterar VD, Anna Ljung i ett pressmeddelande under veckans första handelsdag.

Kommentar från VD – Allderma

“Vi ser fram emot lanseringen av MOB-015 – det första utvärtes läkemedlet med likvärdig svampdödande effekt som tabletter, men utan risker för allvarliga biverkningar. Målet är detsamma som förra gången, att nå en marknadsledande position i Skandinavien”, kommenterar VD, Mimmi Frölén i ett pressmeddelande under måndagen.