Medicinteknikbolaget når en ny milstolpe

Episurf Medical meddelar idag att bolagets 1000:e operation med implantatet Episealer® nu är inplanerad.
2021-04-08

Episurf Medical meddelar idag att bolagets 1000:e operation med implantatet Episealer® nu är inplanerad. Hittills har över 450 patienter haft implantatet i mer än 2 år, och ca 80 patienter har passerat 5 år. Det handlar framförallt om knäpatienter (Episealer® Knee), men bolaget fortsätter också kommersialisering av fotledsimplantatet Episealer® Talus.

Detta är en i raden av positiva nyheter som bolaget kommit med på sistone. Den 24 mars skrev vi om hur Episurf Medical uppdaterade affärsaktiviteterna för det första kvartalet. De kunde då meddela en tvåsiffrig tillväxt i bruttoorderingången för Q1 2021.

Bolaget kommunicerade senast, den 1:a april, att amerikanska patentverket USPTO meddelat sin avsikt att bevilja ytterligare en av Episurf Medicals patentansökningar. Patentet relaterar till funktioner för korrekt positionering av bolagets individanpassade ledimplantat.

Episurf Medial driver forskning och utveckling inom individanpassad teknologi för behandling av smärtsamma ledskador. Genom att kombinera 3D-teknologi med de senaste tillverkningsteknikerna kan Episurf anpassa både implantat och även operationsinstrument, till den specifika patientens skada och anatomi.

Aktien har gått bra sedan September 2020 och utmanar nu EMA200 på veckografen.