Med brittiska muskler sätter man produkt på världskartan

Under tisdagen aviserar man att drycken DUG kommer att lanseras tillsammans med brittiska livsmedelskedjan Waitrose & Partners.
2021-10-26

Veg of Lund är tecknat på First North och är verksamma inom livsmedelsbranschen. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya växtbaserade livsmedel.Produkterna vidaresäljs under varierande varumärken och består huvudsakligen av alternativa mjölkdrycker och smoothies.

Välrenommerade Waitrose & Partners meddelar under tisdagen att växtbaserade drycken DUG i regi tillsammans med Veg of Lund kommer att lanseras med start i februari 2022. Waitrose har en marknadsandel om ca 5 procent i Storbritannien och är den åttonde största livsmedelskedjan inom enhetsstaten med sina 330 butiker.

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev
Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.

Kommentar från VD – Veg of Lund

“Vi är mycket stolta över att få sälja DUG potatisdyck i livsmedelskedja som står för kvalitet i alla led, som kunglig leverantör och ett starkt varumärke även internationellt”, kommenterar VD, Cecilia Lindwall i ett pressmeddelande under tisdagen.

Kommentar från inköpare – Waitrose & Partners

“Vi ser fram emot att kunna lansera DUG i våra butiker och att i nära samarbete med Veg of Lund kunna inspirera och utbilda våra kunder kring de nya alternativ till animalisk mjölk som finns i Storbritannien. Våra kunder vill se många alternativ i sin Waitrose-butik och vi ser fram emot DUG:s tillväxt inom Waitrose”, kommenterar inköpare, Alice Shrubsall i ett pressmeddelande under dagen.

Senaste nytt

Det är två veckor kvar till släpp av Q3-rapporten, men oktober månad har kantats av relativt negativa tendenser vad det gäller kurs. Om man ser till aktiviteterna så finns där genomförande av två riktade nyemissioner, förstärkning av bolagets supply chain med Per Henrik Johnson och överenskommelse med Bean14 om avtal rörande växtbaserade DUG-drycken.